Ne može to bez kabla: Bizaran prekid utakmice u Bundesligi
Foto - Screenshot

Prekid trajao više od pet minuta

Ne može to bez kabla: Bizaran prekid utakmice u Bundesligi

Midhat Šljivak

Bizaran prekid dogodio se večeras u utakmici 11. kola njemačke Bundeslige u kojem su se sastali Borussia Monchengladbach i Eintracht iz Frankfurta, a razlog je pucanje kabla koji drži kameru iznad terena.

Eintracht iz Frankfurta je savladao Borussiju iz Monchengladbaca na gostovanju s 3:1 i došao je na četvrto mjesto tabele.

Ipak, ovaj meč obilježio je bizaran prekid utakmice u 78. minuti meča. Uzrok prekida je bilo pucanje kabla koji drži kameru koja s kreće iznad terena.

Sudija Daniel Seibert je vidio da je kabl na terenu. Odmah je prekinuo meč i zatražio je od organizatora da riješe problem.

Uz malo muke to su uspjeli. Pet-šest minuta trajalo je skidanje kamere, a igrači su nestrpljivo čekali da se vrate na teren i da završe ovaj meč.

OVDJE pogledajte ovu zaista bizarnu scenu koja se večeras dogodila na meču u Monchengladbachu.

Prekid je uslijedio pri rezultatu 3:1 za goste iz Frankfurta. Do kraja utakmice uz devet minuta sudijske nadoknade Gladbach nije mogao kreirati senzaciju i poražen je u ovo meču.

Tim Daniela Farkea nastavlja igrati toplo-hladno. Njegov tim je trenutno na devetoj poziciji tabele sa 16 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Eintracht je večeras upisao drugu uzastopnu pobjedu u prvenstvu i trenutno je na četvrtom mjestu prvenstvene tabele.

Ovaj tim sasvim sigurno ima kvalitet da se bori za Ligu prvaka, gdje igra i ove sezone nakon osvojene Evropske lige u prošloj sezoni.

Top Komentari

muha
Ja koliko vidim to je 77 a ne 78 minut.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi