Gledao je smrti u oči, a danas vrijedi 50 miliona funti!
Brazilac je u djetinjstvu bio okružen svijetom kriminala, ali na svu sreću na vrijeme je shvatio da to nije ono što želi u svom životu

Richarlison je bio u svijetu kriminala, ali se uspio vratiti na pravi put

Gledao je smrti u oči, a danas vrijedi 50 miliona funti!

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Richarlison ovog ljeta napustio je Watford i potpisao je za Evertona za 50 miliona funti čime je postao najskuplji igrač u historiji ovog kluba.

Richarlison je prije dva dana debitovao u dresu reprezentacije Brazila čime je ispunio svoj san, ali njegov put kroz život i djetinjstvo nije bio tako jednostavan. Baš kao skoro i svaki drugi Brazilac on je odrastao u veoma siromašnoj porodici, a dok je odrastao kriminal je bio sastavni dio njegovog života. Sa svojim drugovima se pridružio jednoj od bandi i s njima je često pljačkao prodavnice, ali radio i dosta gore stvari.

Kada su u jednom trenutku došli do toga da su počeli raditi s drogom i oružjem Richarlison je shvatio da to nije ono što on želi raditi u životu. Fudbal je tada za njega bio samo hobi, no na sreću odlučio je da se više posveti najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu što mu se kasnije itekako isplatilo.

"Dosta mojih prijatelja je u zatvoru ili su mrtvi. Uhvatio ih je u ralje taj svijet droge i oružja. Bio sam i ja u svemu tome iako nisam nikada htio da budem uključen u stvari oko droge. Kada sam vidio gdje to vodi shvatio sam da je vrijeme da se isključim iz toga i okrenem stvarima koje volim, a fudbal je bio na prvom mjestu", rekao je Richarlison, te nastavio:

"Nisam imao patike i igrao sam bos, a svi ostali su igrali u patikama. Sjećam se da sam jedno trčao na trening devet kilometara sa poderanim patikama. Čarape su virile iz njih i stajao sam da ih vratim unutra. Po deset sati sam znao čekati autobus na kiši kada me je odbio Figueirense, mali klub iz Nove Venecije. Trener mi je rekao da nikada ne smijem odustati i ja sam nastavio da pratim svoj san".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon svega Richarlison je dobio kartu u jednom pravcu za Belo Horizonte gdje je impresionirao sve na treningu tada brazilskog drugoligaša Americe Mineiro. Već u narednoj sezoni dobio je šansu da igra i bio jedan od najzaslužnijih što se ovaj klub vratio u društvo najboljih.

"Bila je to fantastična godina jer sam ispunio svoj cilj i kupio sam kuću svom ocu. Kada sam prvi put napustio Brazil bio sam uplašen jer se nikada nisam vozio u avionu. Onda sam došao u Englesku i znao sam da moram biti bolji od svih i pokazati koliko mogu ako želim da uspijem. Bilo mi je teško kada dođe zima i snijeg, ali navikao sam se i na to. Našao sam i prodavnicu s brazilskom hranom i to je sada odlično jer se osjećam kao kod kuće", zaključio je igrač Evertona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi