Zatišje pred buru na Maksimiru: Veliki transfer je blizu realizacije
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Očekuje se da bude završeno u narednim danima

Zatišje pred buru na Maksimiru: Veliki transfer je blizu realizacije

H. Zilić

U hrvatskim medijima pojavila se jučer informacija o mogućem povratku Dejana Lovrena u redove zagrebačkog Dinama, a ta vijest je svakako privukla pažnju ne samo u Hrvatskoj, regiji nego i šire.

Lovren ima bogato iskustvo iza sebe, a trenutno je član Lyona. Ipak, više je na klupi nego u igri, a posljednji duel odigrao je 26. januara protiv Rennesa.

Jakirović traži pojačanje u zandjoj liniji, a ne treba ni govoriti koliko bi Lovrenovo iskustvo i znanje značilo Dinamu u proljetnim akcijama gdje ih očekuje borba za novi naslov prvaka, ali i izazovi u nokaut fazi Konferencijske lige.

Gdje ima dima ima i vatre, a da Lovrenov povratak stoji na ozbiljnom štapu svjedoče i nova pisanja francuskih medija.

U Francuskoj govore da je vrlo moguće da Lovren napusti Lyon i ode u Dinamo, ali problem bi predstavljala plaća igrača.

Lyon se ne slaže s opcijom posudbe o kojoj se također pisalo gdje bi Dinamo pokrivao dio primanja koja iznose 400.000 eura mjesečno.

Oglasi

Postoji mogućnost raskida ugovora, ali onda bi se iskusni defanzivac morao odreći određenog iznosa.

Francuzi su uvjereni da Lovren ide na Maksimir, samo da se u narednim danima dogovore tačni uslovi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Maksimiru je još tišina, sve je na pisanjima i špekulacija, a čini se da je to zatišje pred buru.

Dejana Lovrena bi mogli ponovo gledati u dresu Dinama, a sigurno ni samom igraču ne odgovara klupa Lyona gdje očigledno nije u prvim planovima u posljednjim utakmicama Lavova.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije