Lovren se sprema na veliki povratak u Hrvatsku

Trenutno je u Lyonu

Lovren se sprema na veliki povratak u Hrvatsku

S. Mlaćo

Prelazni rok za GNK Dinamo nije završen. Naime, Modri tragaju za pojačanjem u zadnjoj liniji, a hrvatski mediji prenose da su u toku pregovori sa Dejanom Lovrenom.

Lovren ima bogato iskustvo iza sebe, a trenutno je član Lyona. Ipak, više je na klupi, te bi sigurno u Dinamu igrao, ali i bio sjajno plaćen.

Navodi se da prema pojedinim izvorima Lovren u Lyonu ima četiri miliona eura godišnje, ali i ugovor na još godinu i pol dana. Za povratak u Dinamo bi se morao odreći zaista lijepog iznosa, a postoja opcija da Lovren dođe na posudbu, te Dinamo preuzeo manji dio plate.

Druga opcija je da Lyon i Lovren raskinu ugovor, Lovren naplati određeni dio novca, te potpiše za Dinamo, ali i na Maksimiru dobije sjajan iznos.

Iskusni defanzivac je dijete Dinama, sjajne igre na Maksimiru donijele su mu transfer 2010. godine u Lyon za devet miliona eura. Kasnije je igrao u Engleskoj i Rusiji, da bi se prije godinu dana vratio u Lyon.

I ranije su ga željeli dovesti čelnici Dinama, no on je odlučio tada ostati u Rusiji.

Oglasi

Sigurno je zaradio sjajan novac i sada bi pri kraju igračke karijere mogao doći u Dinamo te završiti karijeru. Sigurno bi bio od velike pomoći Modrima u borbi za prvaka, što je i glavni cilj kluba.

Da li će sada pristati na povratak, ostaje da se vidi.

Dinamo jučer doveo Roga

Dinamo je jučer potvrdio dolazak na posudbu Marka Roga iz Cagliarija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bivši reprezentativac Hrvatske će u Zagrebu ostati 12 mjeseci i pokušat će kasnije pomoći Modrima da ipak osvoje titulu.

Ipak, pitanje je kada će istrčati na teren, budući da je došao povrijeđen. U zadnje četiri godine je prije svega zbog križnih ligamenata koljena propustio čak 105 utakmica. Posljednju utakmicu odigrao je još 30. maja prošle godine. Njegov povratak na teren očekuje se krajem marta.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi