Dinamo večeras potvrdio veliki, ali "kontroverzni transfer"!

Povratak bivšeg reprezentativca na Maksimir

Dinamo večeras potvrdio veliki, ali "kontroverzni transfer"! · Zvanično

E. Škorić

Nakon novog kiksa u prvenstvu, ponovo u duelu sa Lokomotivom, GNK Dinamo iz Zagreba predstavio je veliko pojačanje, a radi se o veznjaku Marku Rogu.

Marko Rog u Dinamo dolazi na posudbu iz Cagliarija. Bivši reprezentativac Hrvatske će u Zagrebu ostati 12 mjeseci i pokušat će kasnije pomoći Modrima da ipak osvoje titulu.

Ipak, pitanje je kada će istrčati na teren, budući da je došao povrijeđen. U zadnje četiri godine je prije svega zbog križnih ligamenata koljena propustio čak 105 utakmica. Posljednju utakmicu odigrao je još 30. maja prošle godine. Njegov povratak na teren očekuje se krajem marta.

On je karijeru počeo u Varaždinu, a zatim igrao za Split, da bi ga Dinamo 2015. godine doveo za pet miliona eura, te je tada postao najskuplji igrač u historiji HNL-a.

Oglasi

U zagrebačkom klubu upisao je 62 službena nastupa, 11 pogodaka i šest asistencija te osvojio jednu titulu prvaka HNL-a i jedan Kup.

Nakon toga odlazi na posudbu u Napoli, da bi godinu dana kasnije za 13,5 miliona eura prešao u redove tog italijanskog kluba. Posuđen je zatim Sevilli, a onda i Cagliariju. Ove sezone zbog povrede koljena nije upisao nijedan nastup.

Zbog dolaska Marka Roga jedan dio navijača Dinama slavi, drugi pak vjeruju da je nepotreban jer je povrijeđen i pitanje je koliko može dati ekipi do kraja sezone. No, na kraju svega, vrijeme će pokazati...

Pao je danas još jedan potpis na Maksimiru. Naime, stoper Kevin Theophile-Catherine produžio je ugovor s Dinamom na dodatnih godinu dana što znači da će francuski stoper ostati barem do kraja iduće sezone.

Podsjetimo, Théophile-Catherine je u Dinamo stigao u ljeto 2018., kada je došao iz francuskog St. Etiennea kao slobodni igrač. Na kraju prošle sezone postao je slobodan igrač, no ostao je trenirati s Dinamom neko vrijeme.

Nekoliko mjeseci je bio bez kluba kada ga je Sergej Jakirović u oktobru prošle godine pozvao da se vrati u Dinamo. Tada je potpisao ugovor do kraja aktuelne sezone, a sada ga je produžio za dodatnih godinu dana.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Navijači Dinama izuzetno vole 34-godišnjaka i smatraju ga jednim od ključnih i najpožrtvovanijih fudbalera u ekipi koja je trenutno na trećem mjestu HNL-a.

Dinamo je na 41 bodu, ali ima utakmicu manje od Rijeke (47) i Hajduka (45) koji su odigrali po 22 meča. Modre sada u četvrtak čeka duel s Betisom u u gostima u play-offu Konferencijske lige, a zatim će ugostiti Varaždin.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi