Sopić i Rijeka na Maksimir stižu gladni uspjeha, šta sprema Jakirović?

Derbi se igra u Zagrebu

Sopić i Rijeka na Maksimir stižu gladni uspjeha, šta sprema Jakirović?

K. Lizde

Derbi 24. kola hrvatskog nogometnog prvenstva danas u Zagrebu igraju Dinamo i Rijeka. Utakmica je to koja i pored toga što je do kraja prvenstva ostalo još mnogo kola, može biti odlučujući faktor u borbi za titulu.

Jedan od tri kandidata za osvajanje titule, HNK Hajduk, juče je u Varaždinu osvojio samo bod, što današnjem susretu Dinama i Rijeke vjerovatno daje i veći značaj.

A, koliko jedna utakmica u nogometu može promijeniti percepciju javnosti prema ekipi, dovoljno se vratiti sedam dana unazad i prelistati tekstove pisane tada, te pročitati hvalospjeve koji se danas "sipaju" za šefa struke GNK Dinamo, Sergeja Jakirovića i njegove trupe.

Također, stanje u kojem Dinamo dočekuje Rijeku se drastično promijenilo, u hrvatskoj javnosti sa velikim nestrpljenjem se čeka početak utakmice i dokaz koliko mogu i jedni i drugi.

Da se kojim slučajem desilo ispadanje Dinama od strane Betisa, Rijeka bi u takvom lošem momentumu plavih dolazila na Maksimir u svojstvu laganog favorita i kao takva bi mnogo lakše izborila pozitivan rezultat, te samim tim iz igre izbacila jednog od konkurenata i praktično ostala na pola posla. Sada sve naoko izgleda drugačije i po Dinamo puno povoljnije.

Kada pogledamo trenutno stanje u zagrebačkom taboru, vratilo se povjerenje u ekipu a prvenstveno u trenera, toliko da se priča o izvrsnoj taktičnosti i dosljednosti Jakirovića.

Oglasi

Ovu utakmicu bi mogli čak proglasiti i ključnom za Dinamo, jer bi se u slučaju pobjede i uslijed euforije koju bi ona donijela, s punim pravom mogli smatrati kao glavnog pretendenta za titulu.

Derbiji ne nude spektakl

U takvom raspletu, Dinamo bi bio u situaciji kada prilično dobro stoji u prvenstvu, u Europi ima odličan rezultat sa tendencijom još boljeg, dok u rosteru ima par mladih dragulja koji su pored igračkih kvaliteta pokazali i velik nivo odgovornosti, te bi se logikom stvari već dogodine mogli smatrati za nositelje još jačeg Dinama.

Kada usporedimo sa tekstovima od prije 10-ak dana, djeluje kao znanstvena fantastika. Na kraju bi još ova sezona mogla završiti kao vrlo uspješna i plodna, a uz to bi se stvorio i odličan zalog za budućnost.

Pod dojmom Dinamovog uspjeha u Europi, pomalo smo zaboravili napisati i pokoji hvalospjev o Rijeci. Njihova mlada ekipa, predvođena energičnim i studioznim Sopićem dolazi na Maksimir gladna potvrde uspjeha i još gladnija trofeja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Obično, ovakvi derbiji u HNL-u nisu donosile neku bajnu igru, već su to bile tvrde i teško gledljive utakmice, prepune taktičkih nadmudrivanja, ali nova generacija trenera (što Jakirović i Sopić definitivno jesu) možda ponudi spektakl u tom pogledu.

O analizama ekipa i njihovim postavkama nema smisla previše pisati, jer je Jakirović dosad više puta znao iznenaditi i ponuditi neočekivano, pa smo mišljenja da bi to moglo biti i ovaj put. Jednostavno, čovjek sve ovo vidi drugim očima, nama ostaje samo da gledamo i nakon utakmice pohvalimo ili kritikujemo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Pero izdrži 25.2.
0 0
pero98
AJMO RIJEKA. FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi