Hoće li rečenica koju je izgovorio trener Viktorije Plzen smijeniti Jakirovića?

Sve je rekao nakon utakmice

Hoće li rečenica koju je izgovorio trener Viktorije Plzen smijeniti Jakirovića?

Esmer Oštraković

Dinamo je sinoć veoma negativno iznenadio svoje navijače jer su na Maksimiru sa 1:0 poraženi od Viktorije Plzen.

Sergej Jakirović je na taj način u posljednjih pet utakmica upisao četiri poraza i navijači traže njegov odlazak.

Sa druge strane, trener gostujuće ekipe Miroslav Koubek bio je itekako zadovoljan nakon pobjede u Zagrebu.

"Igrači su ispunili očekivanja. Od prve minute su odgovorili svemu što smo se dogovorili u svlačionici. Ko je bio najbolji? Ma to mora biti naš golman koji ima 18 godina. Prvi put je branio neku međunarodno utakmicu", rekao je Koubek.

Nakon toga rekao je nešto što najbolje oslikava trenutnu igru Dinama.

Oglasi

"Zaigrali su riskantno u završnici i tada nam nije bilo jednostavno, ali naša grupa je lagana. Imamo šest bodova prednosti nad konkurentima, želimo tako nastaviti. Stadion nije bio pun, ali bilo je dobro navijanje", završio je Koubek.

Svoj osvrt na utakmicu dao je i Jakirović.

"Teška je ovo večer za nas. Nisam bio zadovoljan prvim dijelom, jako lagano su nas kontrolisali. Jedino što smo imali su stativa i prečka iz prekida. Špikić i Moharrami morali su izaći jer su donedavno bili povrijeđeni. Imali smo dobru šansu, ali pucali smo u golmana. Za njih je malo prelagano sviran penal, gledali smo na tabletu. Očekivao sam malo čvršći kriterij jer je sudac Englez.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Moramo davati više i imati samopouzdanja. Ja uzimam sve na sebe. Ne znam je li im taj pritisak i stres prevelik. Dugo nam treba da pronađemo rješenja na terenu, nekad imamo čudne reakcije. U pripremi utakmice gledali smo njihov stil igre, očekivao sam čvrstu i agresivnu utakmicu. Povrede su nas masakrirale. Nakon septembra koji smo prošli bez ogrebotine, nikako se ne možemo vratiti u normalu.

Sami mi se možemo izvući iz ove krize. Svima sam dao da igraju otkad sam došao, vrtim sve kombinacije. Ne mogu vjerovati da toliko ovisimo o Bruni. Stavljao sam Kulenovića i Drmića. Ali gol nam sad izgleda kao da je začaran. Nedostaje nam kompaktnosti i čvrstine u duelima. Volio bih da toga ima više. Moramo sad sve dati da pobijedimo Lokomotivu", rekao je Jakirović nakon meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi