Hoće li Džeko protiv najdraže mušterije Interu donijeti osminu finala Lige prvaka?

Inter dočekuje Viktoriju

Hoće li Džeko protiv najdraže mušterije Interu donijeti osminu finala Lige prvaka?

Eldar Ganibegović

Grupna faza Lige prvaka polako ulazi u svoju završnicu. Večeras se igra preostalih osam utakmica petog kola gdje će neki klubovi tražiti šansu da kolo prije kraja osiguraju osminu finala, a neki su to već obezbijedili: Napoli, Bayern, Chelsea, Real Madrid, Manchester City, PSG i Benfica.

Jedan od timova koji večeras mogu obezbijediti narednu fazu takmičenja jeste i viceprvak Italije i tim našeg Edina Džeke, milanski Inter.

U grupi C koja je označena kao grupa smrti nakon žrijeba stanje je takvo da je Bayern s 12 bodova već osigurao osminu finala, dok Interu treba pobjeda za siguran plasman dalje.

Inter ima sedam bodova i bolji međusobni omjer s Barcelonom koja ima četiri i na pragu je igranja Evropske lige već drugo proljeće zaredom. Viktoria je posljednja bez bodova.

# TIM BODOVI
1. Bayern 12
2. Inter 7
3. Barcelona 4
4. Viktoria Plzen 0

Tako Inter ima sjajnu šansu da drugu sezonu u nizu izbori plasman u nokaut fazu Lige prvaka, a utakmica protiv češke ekipe igra se večeras na Giuseppe Meazzi od 18:45 sati.

Naš kapiten Edin Džeko najavljen je za početnu postavu gdje bi mu partner u napadu trebao biti Lautaro Martinez, a interesantno je da je Dijamantu Viktoria najdraži protivnik u karijeri.

Oglasi

Naime, češki tim je tim kojem je Džeko u karijeri postigao najviše golova, njih ukupno deset. Također, jedini je tim kojem je postigao dvocifren broj golova, a dodao je i dvije asistencije.

Poslije Plzena slijedi Manchester United kojem je Dijamant postigao devet golova, po osam je postigao protiv Sassuola i Stuttgarta, a po sedam Sampdoriji, Atalanti, Bologni, Hoffenheimu.

U prvoj utakmici ova dva tima u drugom kolu Inter je slavio s 0:2, a dominirao je, pogađate, Edin Džeko. Dijamant je prvo pogodio za vodstvo od 0:1 u 20. minuti, da bi u 70. asistirao Denzelu Dumfriesu za konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, s Manchester Cityjem je dva puta igrao protiv Plzena i oba puta postigao po jedan gol, da bi s Romom u tri utakmice postigao dva hat-tricka (jednom u Ligi prvaka i jednom u Evropskoj ligi).

Također, jedan gol Plzenu Džeko je postigao i kao član Teplica u sezoni 2005/06.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi