Legenda Dinama "pomela" pod sa konkurencijom na izborima
FOTO: Igor Kralj/Pixsell

Uvjedljiva pobjeda

Legenda Dinama "pomela" pod sa konkurencijom na izborima

E. Oštraković

Ubjedljivu pobjedu na prvim, historijskim izborima za skupštinu Dinama odnijela je lista "Dinamovo proljeće" čiji je nositelj bio Velimir Zajec.

Legendar Dinama tako će biti kandidat za predsjednika, a njegova "navijačka" lista ulazi u skupštiu kluba.

Kada je riječ o izboru predsjednika biti će organizovano javno glasanje novog saziva skupštine i to najkasnije do 11. marta.

"Dinamovo proljeće" osvojilo je 88.9 posto glasovna, a lista "Dinamo iznad svih" koju je predvodio Otto Barić dobila je 11.1 posto glasova.

Izlaznost je bila 54.6 posto, a 25 Dinamovih članova sa liste Zajeca ući će u skupštinu.

Kada je riječ o preostalih 35 članova skuoštine njih je odabrao izvršni odbor tajnim glasanjem.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Veliki favorit na predsjedničkim izborima je Mirko Barišić, ali kako stvar stoje neće mu biti lako da izbori novi mandat.

Navodno, postoji velika mogućnost da neki skupštinari sa liste Barišića pređu an stranu Zajeca, a to bi značilo poraz Barišića.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi