Internet "gori" nakon Dinamove objave: Transfer koji je pokazao ko je gazda na Balkanu!

Urugvajac stigao na Maksimir

Internet "gori" nakon Dinamove objave: Transfer koji je pokazao ko je gazda na Balkanu!

Endin Čaušević

Dinamo je sinoć u gostima u nevjerovatnom meču nakon preokreta pobijedio Osijek sa 3:2 i iako je počela reprezentativna pauza klub iz Zagreba danas je oduševio javnost novim transferima, a ono što su objavili večeras je prava "bomba" za fudbal na Balkanu.

Sergej Jakirović je nakon turbulentnog perioda i svega što se dešavalo u prethodnim sedmicama jedva čekao reprezentativnu pauzu kako bi "stao na loptu" i sabrao utiske, no iako se na Maksimiru očekivao mir nakon meča u Osijeku desilo se upravo suprotno.

Nema veze što je reprezentativna pauza počela u Dinamu su danas oduševili navijače svojim objavama i potvrdama da je hrvatski prvak dobio nova pojačanja.

Dinamo je danas prvo objavio da je ovaj tim pojačao Tibor Halilović koji se vratio u zagrebački klub, te je stigao iz nizozemskog Heerenveena.

Međutim, to je bio tek početak ludnice koju je Dinamo danas spremio. Prije nekoliko trenutaka Modri su ozvaničili još jedan transfer i pripremili su pravu "bombu" za sami kraj ljetnog prelaznog roka.

Oglasi

Naime, Dinamo je uspio da dovede pojačanje iz Liga petice, odnosno iz Bologne. Radi se o defanzivcu Joaquinu Sosi koji stiže na Maksimir na jednogodišnju posudbu.

Modri su ponovo pokazali ko je gazda na Balkanu što se tiče pojačanja nakon što im je Crvena zvezda pokušala preuzeti tron, no večeras je klub iz Zagreba postavio ljestvicu mnogo više.

Sosa je stigao na posudbu do kraja sezone i bit će sigurno veliko pojačanje za Jakirovića u nastavku sezone. U Bologni je igrao protekle sezone, a u Italiju je stigao prije godinu dana iz urugvajskog Nacionala.

"Jako sam sretan što sam se dogovorio s Dinamom i ostvario ovaj transfer. Znam da se radi o iznimno moćnom klubu, najjačem i najkonstantnijem u ovom dijelu Europe, koji je apsolutni vladar u domaćem prvenstvu, ali i vrlo istaknut po pitanju europskih natjecanja. Nadam se da ću se uskoro dokazati treneru i izboriti šansu da pokažem što znam na nogometnim terenima", rekao je Sosa nakon potpisa ugovora.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sosa inače igra na poziciji štopera, a može pokriti i mjesto lijevog beka. Također, Dinamo će narednog ljeta imati opciju da otkupi ugovor ovog 21-godišnjaka od Bologne.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sektor10
"Gazda na balkanu" haha, Zvezzda veceras dovela igraca iz Olimpijakosa platila ga 5.5 miliona eura, danas dovela iz Tzrske igraca kojeg platila 4.5 miliona eura, o cemu procate vi? Kakav Dinamo..
2 2
Hellas
Pa i Grcka je na Balkanu? Olimpijakos ima igrace iz Serie A i Premier Lige...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi