"Ne srami se pokucati na vrata bivšoj": Ono što je uradio Zrinjskom, Jakirović sada radi Rijeci!

Hoće li dobiti što želi?

"Ne srami se pokucati na vrata bivšoj": Ono što je uradio Zrinjskom, Jakirović sada radi Rijeci!

A. Čaušević

Teško da je iti jedan trener u bližoj historiji HNL-a izazvao toliko pažnje kao što je to uradio Sergej Jakirović svojim prelaskom iznenadnim prelaskom iz Rijeke u Dinamo, ali vrlo brzo je odlični trener ponovo pokucao na vrata Rujevice.

Postoje treneri koji vrlo rado dovode igrače iz bivših klubova, oduševljeni njihovim ljudskim i igračkim kvalitetima smatraju ih idealnim za svoju svlačionicu.

Stariji ljubitelji će se sjetiti kako je Fabio Capello za sobom vukao legendarnog defanzvica Cristiana Panuccija, prvo u Real Madrid, a zatim u Romu, a na kraju i stručni štab reprezentacije Rusije.

Nešto svježija priča je su transferi Ricarda Carvalha u klubove koje je vodio Jose Mourinho. Nekada sjajni štoper je za portugalskim trenerom išao i u Chelsea i u Real Madrid.

S toga nije iznenađenje što Jakirović pokušava dovesti nekog fudbalera iz Rijeke, ali sam tajming posla nije baš idealan s obzirom na njegov status "persone non grate" među pristalicama kluba iz Istre.

Oglasi

Novi list je u utorak objavio vijest kako Dinamo među stativama želi vidjeti golmana Rijeke, Nediljka Labrovića u višemilionskom transferu.

Modri su navodno ponudili oko 2 miliona eura, ali teško je vjerovati da će na Rujevici pristati na realizaciju ovog posla, prvo zbog uzavrelog odnosa sa Dinamom, drugo jer su do kraja prijelaznog roka ostala dva kluba.

Inače, kada je zimus otišao iz Zrinjskog u Rijeku, jednu od prvih stvari koju je uradio Jakirović je bilo dovođenje tada jedne od udarnih igli Plemića.

Za Jakirovićem je na Rujevicu iz Mostara krenuo i Niko Janković koji se pokazao kao puni pogodak pošto potentni ofanzivac zaista oduševljava ove sezone.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ipak, da Jakirović uradi Rijeci, ono što je početkom godine uradio Zrinjskom se čini nemogućim.

Inače, i novu jedinicu poslije odlaska Dominika Livakovića, Modri su doveli upravo iz Rijeke, prije dvije i pol godine na Maksimir je za 1.5 miliona eura stigao Ivan Nevistić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Ko mi?
0 0
pero98
Prvo mi nismo iz Istre nego sa Kvarnera. Naucite geografiju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi