Zvali su ih 'seka i braco', a sada su Dinamova noćna mora: Lokomotiva opet zaustavila Modre!
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dosta uzbuđenja, na kraju podjela bodova

Zvali su ih 'seka i braco', a sada su Dinamova noćna mora: Lokomotiva opet zaustavila Modre!

S. Mlaćo

Dinamo se nedavno obrukao protiv Lokomotive na svom stadionu (0:3), a danas je ponovo Modrima rival bio komšijski klub. Ponovo je Dinamo ostao bez tri boda.

Na kraju je završilo 2:2, a svi golovi su viđeni u prvom poluvremenu.

Lokomotiva je povela u 18. minuti kada je Krivak zabio, a prethodno je pobjegao Perkoviću koji se okliznuo i pao. Nogometašu Lokomotive preostao je lakši dio posla i navijači Dinama su bili u šoku.

Lokomotiva je dobro stajala, Dinamo nije mogao naći rupu u odbrani, a u 34. minuti Krivak u velikoj šansi, ali šutirao je preko gola.

Kaznio je to šest minuta kasnije Petković. Dobio je loptu na peterac nakon što se sjajno izvukao, te šutirao i uz malo sreće pogodio. Bio je prvi udarac Dinama na utakmici i odmah pogodak.

U petoj minuti sudijske nadoknade ponovo se ukazao Duje Čop. Postigao je nedavno hat-trick u duelu na Maksimiru, a sada pogodio za novo vodstvo. Očekivao se kraj prvog dijela, ali vidjeli smo novi pogodak.

Oglasi

Petković je sedam metara glavom zakucao loptu u mrežu i bacio u trans navijače Dinama koji su ispunili stadion.

Dinamo je imao nešto više od igre u nastavku, Modri su morali krenuti po pobjedu, a veliku šansu imao je Kaneko u 58. minuti, no nije pogodio.

U 71. minuti Vidović u šansi za Dinamo, no lijevom nogom to šalje preko gola. Dinamo je napadao, imao veliku podršku sa tribina, a Lokomotiva šansu čekala iz kontri.

Pritiskao je Dinamo, ali nije uspio do gola i na kraju se Jakirović morao zadovoljiti bodom. Kritike će i sada biti na račun bh. trenera. Dinamo sada ima 41 bod,  Hajduk 42, a Rijeka 44, ali ova dva tima tek sutra igraju svoje utakmice ovog kola.

Dinamo ima i utakmicu manje, ali jasno je da su Modri danas propustili veliku priliku da se dodatno približe prvoj poziciji. Ponovo ih je koštala Lokomotiva, klub koji su ranije navijači Hajduka prozivali da zapravo samo igra prvenstvo radi Dinama, tj. da pomogne Modrima kada je to potrebno.

Podsjetimo, danas je Istra sa 1:0 savladala Osijek, te tako upisala pobjedu nakon krize rezultata.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

SuperSport HNL, 22. kolo

NK Lokomotiva - GNK Dinamo 2:2

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Čestitke Dinamu na "sjajnoj" utakmici.
0 1
user1707604931
Aha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije