GNK Dinamo i Sergej Jakirović zamišljeno će čekati četvrtak: Rival u Evropi večeras je blistao!
Real Betis slavio na gostovanju u Cadizu (Foto: EPA)

Real Betis pobijedio Cadiz

GNK Dinamo i Sergej Jakirović zamišljeno će čekati četvrtak: Rival u Evropi večeras je blistao!

Midhat Šljivak

Real Betis je u 24. kolu La Lige kao gost savladao Cadiz s 2:0, te u dobroj atmosferi dočekuje meč nokaut faze Konferencijske lige protiv zagrebačkog Dinama.

Sergej Jakirović i igrači GNK Dinamo imali su večeras šta da vide u utakmici njihovog narednog rivala. Betis je s dva sjajna pogotka kao gost pobijedio Cadiz.

Već u šestoj minuti gosti iz Seville su poveli. Johnny je uposlio Williana Josea, a ovaj pogađa za prednost gostiju od 1:0.

Iako je bilo dobrih prilika za promjenu rezultata u prvom dijelu, 1:0 je bio rezultat s kojim se otišlo na odmor, ali samo što je počelo drugo poluvrijeme, gosti stižu do drugog gola.

Novo ime u redovima Betisa Pablo Fornals je pogodio. Napravio je zaista fenomenalan prodor i zatim prekrasno pogađa za 2:0.

Oglasi

Ekipa Manuela Pellegrinija je do kraja sačuvala ovu prednost. Došao je Betis do tri boda i skoka na šesto mjesto prvenstvene tabele s 38 osvojenih bodova.

Naredni izazov je zagrebački Dinamo. Modri u četvrtak stižu na Benito Villamarin u Sevili i čeka ih zaista težak posao.

Trener Sergej Jakirović i igrači tima s Maksimira su imali šta da vide u ovom susretu i definitivno su autsajderi protiv španskog kluba.

Jakirović i dinamovci će morati izvesti perfektnu partiju ili sačekati loš dan rivala ako žele pobjedu i vidjet ćemo šta će se desiti u četvrtak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 24. kolo:

Cadiz - Betis 0:2

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi