Sergej Jakirović za sedam dana u Dinamu napravio čudo, kupio je navijače za sva vremena!
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Najveće "pojačanje" ovog ljeta

Sergej Jakirović za sedam dana u Dinamu napravio čudo, kupio je navijače za sva vremena!

E. Čaušević

Sergej Jakirović je početkom prošle godine neočekivano napustio Rijeku i u svega nekoliko sati dogovorio je da preuzme klupu zagrebačkog Dinama. Iako je na Maksimiru tek sedam dana uspio je da izvede čudo zbog kojeg je čini se već sada zaradio veliko poštovanje navijača aktuelnog prvaka Hrvatske.

Dinamo je prošlog ponedjeljka šokirao javnost objavom da je Sergej Jakirović novi trener ovog tima i to svega nekoliko sati nakon što je potvrđeno da je Igor Bišćan dobio otkaz.

Jakirović je s Rijekom radio odličan posao, no kada je stigao poziv iz Zagreba nije mogao da odbije takav izazov. Nije na baš lijep način napustio klub s Rujevice, ali se maksimalno fokusirao na težak izazov koji ga je dočekao u Zagrebu.

Debitovao je na klupi Dinama pobjedom u play-offu Evropske lige protiv Sparte iz Praga, a u nedjelju je uspio da slavi i protiv dojučerašnjeg kluba Rijeke nakon što su Modri sa 2:1 pobijedili u derbiju.

Međutim, pored te dvije pobjede Jakirović je uspio da izvede čudo zbog kojeg je zaradio ogromno poštovanje navijača Dinama i napravio je najveći posao za zagrebački klub u ovom ljetnom prelaznom roku.

Oglasi

Jučer je objavljeno da je Bruno Petković odlučio da ostane na Maksimiru i da od njegovog transfera u turski Trabzonspor neće biti ništa iako je još prije nekoliko sedmica taj transfer dogovoren.

Dolazak Jakirovića je sve promijenio jer je iskusni trener razgovarao s Petkovićem i uvjerio ga da ostane. Dao mu je i kapitensku traku, ali razgovor koji su oni imali prije nekoliko dana je bio ključan.

Jakirović je otvoreno rekao Petkoviću da će biti glavni igrač u Dinamu i da će se igra bazirati na njemu, te ga je na taj način uspio pridobiti i uvjeriti da odbije Trabzonspor.

Na taj način je oduševio navijače Dinama koji su sretni što Petković ostaje jer je svima jasno kakvu ulogu ovaj napadač ima u ekipi, te da bi njegov odlazak bio zaista veliki udarac za Modre.

Jakirović je pokušao uvijeriti i Dominika Livakovića da ostane, no njegov transfer u Fenerbahče je već bio završena stvar i tu nije bilo povratka.

Ostanak Petkovića znači i da će Josip Drmić do kraja prelaznog roka najvjerovatnije sreću potražiti u nekom drugom klubu

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Drmić je imao dogovoren odlazak u Tursku u redove Gaziantepa, ali je na kraju na svoju ruku stopirao transfer jer mu se nije svidio grad u kojem je trebao da nastavi svoju fudbalsku karijeru.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Treba Mirvic otkupiti njegov ugovor. Cak i ako Rozman ostaje, zasto ne prikljuciti Jakira strucnom stabu?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi