Više nema dileme ko će biti lider reprezentacije Hrvatske kada se penzioniše Luka Modrić

Oduševio javnost

Više nema dileme ko će biti lider reprezentacije Hrvatske kada se penzioniše Luka Modrić

Endin Čaušević

U posljednje vrijeme mnogo se priča o tome kada će se Luka Modrić oprostiti od reprezentacije Hrvatske i da li će nastup na Evropskom prvenstvu, ako se Hrvatska plasira, biti zadnji za njega u karijeri. Naravno, mnogo je strpnje o tome ko će naslijediti Modrića, ali čini se da je već sada svima jasno ko će zauzeti njegovo lidersko mjesto.

O Modrićevom statusu u reprezentaciji priča se već godinu dana jer je bilo špekulacija da bi Svjetsko prvenstvo u Kataru za njega mogla biti posljednja stanica u reprezentativnoj karijeri, ali ih je on demantovao.

Iskusni veznjak odlučio je da će još uvijek igrati za Vatrene i čini se da mu je želja da se od državnog grba oprosti narednog ljeta na Evropskom prvenstvu.

Međutim, Hrvatska se prvo treba plasirati na Evropsko prvenstvo i nakon kiksa protiv Turske prije nekoliko dana više nemaju prostora za opuštanje.

Hrvati večeras imaju neugodno gostovanje jer ih u Cardiffu čeka meč protiv Velsa, te izabranici Zlatka Dalića sigurno žele da se iskupe za poraz od Turske i dođu do tri boda kako bi mirnije dočekali preostale mečeve u kvalifikacijama.

Oglasi

Modrićev status se već neko vrijeme spominje i jasan je strah u Hrvatskoj oko toga ko može da preuzme lidersko mjesto u reprezentaciji kada 38-godišnji veznjak Real Madrida odluči da se penzioniše u reprezentaciji.

Međutim, čini se da više tolike bojazni nema jer se i na press konferenciji pred večerašnji meč pokazalo ko je dovoljno dobar i jak da preuzme to mjesto od Modrića kada za to dođe vrijeme.

To je Mateo Kovačić koji je bio s Dalićem na press konferenciji i svojom izjavom i stavom oduševio je javnost u Hrvatskoj zbog čega su mnogi poručili da je on pravi Modrićev nasljednik i novi lider ove selekcije.

"Očekuje borbenu utakmicu u kojoj ako ne uđeš kako treba oni te kazne jer je za njih ovo utakmica za sve ili ništa. Bit će teško, jako su dobri prema naprijed, publika je iza njih, ali imali smo puno, puno teških utakmica u karijerama i jedva čekamo sutra istrčati, braniti hrvatski dres i pokazati pravo lice", rekao je Kovačić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovaj 29-godišnjak član je Manchester Cityja i u karijeri je već osvojio skoro sve što je mogao, a iskustvo koje je stekao igrajući za Real Madrid, Inter i Chelsea su veliko bogatstvo i nije ni čudo što je Kovačić izrastao u takvog lidera.

Inače, Kovačić je za reprezentaciju Hrvatske debitovao još prije deset godina i već je odigrao 96 utakmica i uspio je postići pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi