Zlatko Dalić ne može mirno spavati - Nižu se loše vijesti za Vatrene i kao da Euro nije suđen
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatska s još dvije povrede

Zlatko Dalić ne može mirno spavati - Nižu se loše vijesti za Vatrene i kao da Euro nije suđen

Midhat Šljivak

Hrvatski nogometni savez (HNS) potvrdio je danas kako selektor reprezentacije Zlatko Dalić neće u narednim akcijama moći računati na Nikolu Vlašića, te vjerovatno i na Josipa Juranovića.

Zlatko Dalić ponovo ima ogromnih problema s povredama igrača pred kvalifikacione utakmice koje Vatrenima predstoje u narednim danima. Danas su potvrđene još dvije povrede.

Hrvatski nogometni savez (HNS) saopštio je kako će utakmice protiv Latvije i Armenije propustiti Nikola Vlašić. On je u reprezentaciju pozvan s rezervnog spiska kako bi zamijenio povrijeđene kolege, no i on je na kraju morao odustati od nastupa.

Nikola Vlašić je trenirao, ali je došlo do povrede i nećemo ga gledati u dresu Hrvatske (Foto: Ronald Gorsic / Cropix)

Također, potvrđeno je kako meč s Latvijom propušta i desni bek Josip Juranović. Postoji međutim mogućnost da se u sastav vrati na meču s Armenijom, a odluka o tome će biti donesena u narednim danima.

Vatreni su već ranije ostali bez dvojice jako bitnih fudbalera. Nastupe su otkazali vezista Manchester Cityja Mateo Kovačić i napadač zagrebačkog Dinama Bruno Petković.

Oglasi

Selektor Zlatko Dalić je uputio naknadne pozive Vlašiću, Martinu Baturini i Marcu Pašaliću. Novih naknadnih poziva neće biti i Vatreni će s onim što imaju igrati protiv Latvije i Armenije.

Hrvatska 18. novembra u Rigi igra meč s Latvijom, a tri dana kasnije na Maksimiru dočekuje selekciju Armenije. U oba meča ova selekcija je ogroman favorit i sve osim pobjede je čudo.

Hrvatska pod velikim pritiskom

Reprezentacija Hrvatske se porazima od Turske i Velsa u oktobru dovela u veoma neugodnu situaciju pred posljednja dva meča kvalifikacija i više ništa ne zavisi od njih.

Selekciji Zlatka Dalića potrebne su dvije pobjede protiv Latvije i Armenije, ali i kiks selekcije Velsa u utakmicama koje igraju u narednim danima.

Velšani imaju nešto teži zadatak od Vatrenih. Oni će prvo put Armenije, a zatim kod kuće dočekuju selekciju Turske, koja je već ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo.

U Hrvatskoj se svakako nadaju kako će Turska odigrati punim gasom utakmicu u Cardiffu i da će uspjeti otkinuti bodove Velsu što bi značilo da će Dalić i ekipa direktno na Euro.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ostaje nam da vidimo šta će se dešavati u narednim danima. Hrvatska je pod velikim pritiskom i sigurno da bi izostanak plasmana na EP bio ogroman udarac za ovaj nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti