Jakirović iznenadio cijelu Hrvatsku porukom za Dalića, sutra će cijela zemlja to da prati!

Šta će uraditi napadač GNK Dinamo?

Jakirović iznenadio cijelu Hrvatsku porukom za Dalića, sutra će cijela zemlja to da prati!

Endin Čaušević, foto: EPA

Reprezentacija Hrvatske okuplja se sutra pred odlučujuće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na kojima ekipa Zlatka Dalića nema pravo na kiks. No, u centru pažnje pojavio se Sergej Jakirović zbog izjave za Brunu Petkovića koja se javnosti u Hrvatskoj i nije previše svidjela.

Jakirović se pojavio jučer pred medijima na press konferenciju pred današnji derbi na Rujevici gdje se sastaju Rijeka i Dinamo.

Pored okršaja Rijeke i Dinama, te povratka nekadašnjeg trenera mostarskog Zrinjskog na Rujevicu nakon svih dešavanja tema je bio i Bruno Petković koji neće biti danas u konkurenciji jer je još uvijek povrijeđen.

Petković je van terena već duže od mjesec dana, a povredu je pogoršao prošlog mjeseca nastupom u dresu reprezentacije Hrvatske iako je bilo jasno da kapiten Dinama nije dovoljno spreman.

No, zanimljivo je da se Petković i ovaj put našao na spisku Zlatka Dalića koji ga očekuje na okupljanju sutra što Jakirovića i čelnike Dinama previše ne raduje.

Oglasi

Jakirović je jasno poručio da je Petković i dalje povrijeđen i da će se tek naredne sedmice lagano vraćati treninzima, te da u Dinamu ne žele ništa da žure dok njihov najbolji igrač ne bude 100% spreman da igra.

Također, trener Dinama poslao je jasnu poruku Daliću da je stav kluba da Petković ne igra na mečevima protiv Latvije i Armenije.

"On može u ponedjeljak da se javi selektoru, ali stav je da ostane u klubu, oporavi se i ostane u punom treningu. Zadnji takav trening on je napravio 21. septembra. On nije robot. I on je čovjek od krvi i mesa i nadam se da će razum preovladati ovaj put", jasan je bio Jakirović.

Nastup Brune Petkovića protiv Turske bio totalni promašaj i ogroman udarac za GNK Dinamo

Očito je da su u Dinamu itekako zamjerili Daliću što je koristio Petkovića na meču protiv Turske prije mjesec dana gdje je on igrao nedovoljno oporavljen, te je pogoršao svoju povredu.

Oglasi

Nakon toga Petković je propustio čak šest mečeva Dinama, a današnji derbi na Rujevici će biti sedmi na kojem Jakirović neće moći da računa na svog najboljeg igrača.

Okupljanje Vatrenih sutra će se sigurno pomno pratiti jer sve zanima da li će se Petković pojaviti i staviti Daliću na raspolaganje za utakmice protiv Latvije i Armenije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hrvatska utakmicu protiv Latvije igra 18. novembra na Maksimiru, dok tri dana kasnije u Jerevanu gostuje Armeniji. Hrvatima su potrebne obje pobjede, ali im ni to ne garantuje direktan plasman na EP jer im treba i remi Velsa koji je trenutno drugi na tabeli.

U slučaju da se Hrvatska ne uspije plasirati u Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije ekipu Zlatka Dalića u martu ćemo gledati u baražu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Za razliku od Dzeke i Pjanica ovaj igrac gine za reprezentaciju i povrijeďen a ne nasi manekeni na baklavu rade,a i ti bi Jakirovicu malo na klupu Hr.prodana duso tesko i zato pusti se ti Dalica daleko si ti jos.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi