Danas je u Dinamu spreman potpis koji će izazvati brojne kontroverze

Rog je povrijeđen, ali Modri mu vjeruju

Danas je u Dinamu spreman potpis koji će izazvati brojne kontroverze

S. Mlaćo

Dinamo se ponovo kiksao za vikend u prvenstvu, ali predaje za Modre nema. Prelazni rok za Dinamo nije završen, a danas na potpis stiže Marko Rog.

Rog je i za Modre veliki upitnik, dolazi povrijeđen, ali Dinamo mu želi dati šansu i vjeruju da će ga 'probuditi' kada im bude najpotrebnije.

Rog se vraća iz Italije gdje se nije naigrao, a posljednji put su mu stradali križni ligamenti. Radi se o čak trećoj povredi, a spremam bi navodno mogao biti tek pred kraj sezone. Sada hrvatski mediji navode da Rog treba obaviti ljekarske preglede, te zatim potpisati ugovor.

Da li će proći, naravno, veliki je upitnik i svi očekuju nove informacije.

Rog je iz Dinama otišao u Napoli, a kasnije nastupao i za Sevillu, te Cagliari. Za A selekciju Hrvatske do sada je upisao 21. nastup.

Oglasi

"Pristojan je, karakter, pozitivan za svlačionicu", navode hrvatski mediji o Rogu, te dodaju da to dobro znaju u Dinamu i da su svjesni da i te male 'sitnice' mogu odlučiti u borbi za prvaka sa Rijekom i Hajdukom.

Rog neće biti posljednje pojačanje Dinama ove zime. U igri su defanzivci Arseni Batagov iz Zoryje, te Raul Torrente iz Granade. Torrende je nastupio u završnici duela protiv Barcelone, dok je Batagov na pripremama sa Ukrajincima, a trenira odvojeno zbog lakše povrede.

Dinamovci se pitaju da li će to klub dovesti još jednog povrijeđenog igrača i da li su čelnici kluba potpuno izgubili kompas kada im sigurno ne ide po planu. Već u četvrtak je duel sa Betisom, novi ispit za Dinamo i izrazito težak.

Hajduk je učinio isto, pa šta?

Dovođenje Roga mnogi gledaju kao što je posao sa Ivanom Perišićem uradio ljuti rival Hajduk.

Perišić je zbog teške povrede otpisan u Tottenhamu, a zatim je stigao u Split i potpisao ugovor. Neće ga biti određeno vrijeme zbog povrede, ali nedavno je bacio navijače u trans fotografijama koje pokazuju da trenira na Poljudu, ali ne sa ekipom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Perišić je ove sezone prije nego što je zadobio povredu u dresu Tottenhama uspio da odigra šest mečeva i ubilježi dvije asistencije.

Na Poljudu se s nestrpljenjem očekuje da Perišić istrči na teren u dresu Hajduka i sigurno je da će to biti spektakl za pamćenje.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi