Igrač Rijeke bio je u nemilosti Sergeja Jakirovića, danas mu se osvetio na najbolniji mogući način!

Sjajan dan za Mateja Mitrovića

Igrač Rijeke bio je u nemilosti Sergeja Jakirovića, danas mu se osvetio na najbolniji mogući način!

Eldar Ganibegović

Sergej Jakirović danas se vratio na Rujevicu prvi put nakon što je napustio klupu Rijeke. Sa svojim Dinamom remizirao je 2:2, a na jako bolan način "osvetio" mu se igrač kojeg je doskora trenirao upravo na ovom stadionu.

U okviru 15. kola HNL NK Rijeka i GNK Dinamo Zagreb remizirali s 2:2. Gosti iz Zagreba dva puta su vodili i to preko Špikića i Perića, no Rijeka se dva puta vraćala preko Selahija i Mitrovića, te došla do boda.

Prvak Hrvatske bio je pred pobjedom. Perić je zabio za 1:2 u 81. minuti, no minut do kraja regularnog vremena, stvari je na početak vratio Mitrović.

Bivši reprezentativac Hrvatske zabio je gol za 2:2, Rijeci donio bod, a Dinamu otkinuo dva. Sigurno je da je Mitrović danas bio itekako motivisan.

Naime, za vrijeme dok je Rijeku trenirao Sergej Jakirović Matej Mitrović nije dobijao mnogo prostora za igru. Odmah po njegovom odlasku, postao je nezamjenjiv u startnoj postavi.

Oglasi

Jakirović je Rijeku posljednji put vodio 20. augusta protiv Lokomotive (2:1) gdje je Mitrović bio na klupi, da bi četiri dana kasnije igrao 59 minuta na gostovanju kod Lillea.

Poslije toga igrao je apsolutno sve minute u Evropi i HNL (1020 minuta), a danas je golom u 89. minuti sigurno priredio najbolniju osvetu za Jakirovića.

Mitrović je dijete Cibalije. Stiže u Rijeku 2013. godine, da bi tri i po godine kasnije otišao u Bešiktaš. Igrao je još za Club Brugge, prije no što se 2022. godine vratio u Rijeku.

Za reprezentaciju Hrvatske postigao je dva gola na 12 nastupa. Zanimljivo, ovo mu je prvi gol od povratka u Rijeku prošle godine, dok je u prvom mandatu postigao ukupno pet. 

GNK Dinamo Zagreb u lošoj formi

Navijači Dinama nikako ne mogu biti zadovoljni formom svog tima. U posljednjih 10 utakmica Modri su ubilježili pet poraza, dva remija i samo tri pobjede.

Nakon današnje utakmice Dinamo je treći u HNL s 24 boda, četiri manje i utakmicom manje od druge Rijeke, te devet manje i dvije utakmice manje od vodećeg Hajduka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon četiri kola u C grupi Konferencijske lige Modri su zakucani za dno tabele sa samo tri boda. Viktoria je s 12 već izborila evropsko proljeće, a sreća za Dinamo je da Astana i Ballkani imaju po četiri boda, pa Modri imaju realne šanse da se domognu drugog mjesta koje vodi u šesnaestinu finala Konferencijske lige.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi