Dalić objavio spisak za odlučujuće utakmice u kvalifikacijama, jedno ime iznenadilo Hrvatsku!

Ponovo u ekipi nakon pet godina

Dalić objavio spisak za odlučujuće utakmice u kvalifikacijama, jedno ime iznenadilo Hrvatsku!

E. Čaušević

Hrvatsku u novembru očekuju dvije odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u kojima Vatreni nemaju pravo na kiks ukoliko žele da se plasiraju na ovo veliko takmičenje. Zlatko Dalić objavio je danas spisak za te mečeve, a jedno ime je sve iznenadilo.

Hrvatska je podbacila prije nekoliko sedmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo jer je poražena u duelima od Turske i Velsa čime je znatno otežala sebi situaciju što se tiče plasmana na ovo veliko takmičenje kroz kvalifikacije.

Međutim, Vatreni imaju priliku da se iskupe za loše rezultate jer izabranike Zlatka Dalića već u novembru čekaju dva ključna susreta u kojima će igrati protiv Latvije i Armenije.

Hrvatska prvo 18. novembra gostuje u Rigi ekipi Latvije, a tri dana kasnije će u Zagrebu dočekati Armeniju. Hrvati nemaju pravo na kiks jer im ni dva trijumfa ne garantuje plasman dalje, te će se nadati i kiksu Velsa.

Zlatko Dalić objavio je danas spisak igrača Hrvatske za duele protiv Latvije i Armenije, a jedno ime je posebno sve iznenadilo.

Oglasi

Naime, na spisku Hrvatske nakon pet godina ponovo se našao Marko Pjaca koji igra odlično otkako je ljetos stigao u Rijeku.

Zbog problema s povredama u reprezentaciji nije bio od novembra 2018. godine, ali dobrim igrama se ponovo izborio za Dalićev poziv, te mnogi vjeruju da je upravo Pjaca zamjena za Marka Livaju koji se neočekivano oprostio od reprezentacije.

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović.

Odbrana: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Martin Pongračić.

Oglasi

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sušić, Nikola Moro.

Napad: Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir.

CDN media

Na rezervnom spisku igrača koji će biti pozvati ako se neko povrijedi nalaze se: Nikola Vlašić, Borna Barišić, Josip Brekalo, Dario Melnjak, Petar Musa, Dion Drena Beljo, Martin Baturina, Franjo Ivanović, Dominik Kotarski.

Iz ove grupe plasman na Evropsko prvenstvo već je osigurala Turska dok će se Vels i Hrvatska boriti za drugu poziciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Velšani igraju prvo na svom terenu 18. novembra protiv Armenije, a potom će tri dana kasnije ugostiti selekciju Turske. U slučaju da Hrvatska ne bude druga plasman na EP će tražiti kroz baraž koji se igra u martu iduće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi