U Srbiji se hvataju za glavu zbog kazne, Hrvati zadovoljno trljaju ruke jer su dobro prošli
(AP Photo/Darko Vojinovic)

UEFA donijela odluku

U Srbiji se hvataju za glavu zbog kazne, Hrvati zadovoljno trljaju ruke jer su dobro prošli

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Srbije (FSS) i Hrvatski nogometni savez (HNS) zbog ponašanja navijača na utakmicama protiv Crne Gore, odnosno Turske. U Srbiji se nakon kazne hvataju za glavu, a Hrvati zadovoljno trljaju ruke.

UEFA nije imala milosti prema Srbiji. Krovna kuća evropskog fudbala izrekla je ogromnu novčanu kaznu Fudbalskom savezu ove zemlje, ali je i zatvorila tribine za odlučujući meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske.

FSS će u kasu UEFA uplatiti ukupno 89.250 eura. Zbog rasizma na utakmici s Crnom Gorom Srbi su kažnjeni s 50.000 eura, te zatvaranjem tribina za duel s Bugarskom koji se igra u Leskovcu.

Loša organizacija prodaje karate i tapkaroša ispred 'Marakane' UEFA je izrekla kaznu od 10.000 eura, korištenje lasera košta FSS 14.000 eura, pirotehnika 7.250 eura i blokiranje stepeništa 8.000 eura.

Ogromna je to svakako kazna za Srbiju koja će odlučujući meč kvalifikacija za odlazak na prvenstvo Evrope odigrati pred praznim tribinama.

Oglasi

Kazno od UEFA dobio je i Hrvatski nogometni savez (HNS). U kasu će zbog diskriminacije i rasizma HNS uplatiti 30.000 eura uz djelomično zatvaranje tribine na narednoj domaćoj utakmici u kapacitetu od 6.000 mjesta.

Ovu kaznu će Hrvatska odraditi na Maksimiru 21. novembra u duelu s Armenijom, a treba napomenuti da je UEFA uzela od Vatrenih dodatnih 1.000 eura za ubacivanje baklji na teren.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, pored Srbije i Hrvatske kažnjen je i Fudbalski savez Crne Gore i to s 20.000 eura, te zabranom prodaje ulaznica njihovim navijačima za naredni gostujući meč. Razlog je rasizam i ubacivanje objekata na teren u meču sa Srbijom.

Podsjetimo, Fudbalski savez BiH je nešto ranije od UEFA dobio kaznu od 62.000 eura zbog nereda na utakmicama protiv Luksemburga i Srbije uz djelomično zatvaranje tribina i

Top Komentari

Marro
Podsjetimo, Fudbalski savez BiH je nešto ranije od UEFA dobio kaznu od 62.000 eura zbog nereda na utakmicama protiv Luksemburga i Srbije uz djelomično zatvaranje tribina i ŠTA PIŠETE VI DA LI STE NORMALNI kada je BIH pravila nerede i igrala sa Srbijom držite se Vande i sisaaa
1 0
Mujci
Jadna majko,popravi ovaj tekst
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi