Legenda Serije A o Džeki: Nema kontinuitet, ali posjeduje unikatne kvalitete

Bivši napadač Juventus

Legenda Serije A o Džeki: Nema kontinuitet, ali posjeduje unikatne kvalitete

Admin Čaušević

Edin Džeko će ostati upamćen kao jedan od najboljih napadača svoje generacije bez obzira što mu u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže.

O trenutnoj formi kapitena bh. reprezentacije govorio je Nicola Amoruso, napadač koji je igrao u Seriji A kada je ona bila na svom vrhuncu, odnosno krajem 90-ih i početkom 2000-ih godina.

Amoruso je kazao kako Džeko nema kontinuitet u svojim igrama, ali da se radi o igraču s jedinstvenim karakteristikama.

"Svi poznajemo Džekinu vrijednost, ponekad nema kontinuitet, ne uspjeva da bude odlučujući igra zbog fizičkih problema. Zajedno sa Milikom igrač je koji posjeduje unikatne kvalitete, čak i više od Poljaka, rekao je Amoruso te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zna sve, ali ga treba dovesti u poziciju da zabije gol, a Roma je to radila rijetko. Očekuje se nešto više od njega zbog karizme".

Amoruso je u Italiji promijenio 12 klubova, a vrhunac karijere mu je bilo igranje za Juventus od 1996. do 1999. godine. U karijeri je osvojio šest trofeja uključujući tri Scudetta. Na 379 mečeva u Seriji A zabio je 113 golova.

Top Komentari

SeoRusilac
Kampanjac
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi