Godina iz snova! Kante konačno dobija što zaslužuje
N'Golo Kante, podsjećamo, nastupa za Chelsea od 2016. godine nakon što je prethodno s uspjehom nosio dres Leicester Cityja (Foto: EPA)

Kad ide, ide...

Godina iz snova! Kante konačno dobija što zaslužuje

Francuski nogometaš N'Golo Kante trebao bi postati jedan od najplaćenijih nogometaša u historiji Chelseaja.

Kante trenutno proživljava najbolju sezonu u svojoj karijeri. Nakon što je s reprezentacijom Francuske osvojio Svjetsko prvenstvo, ovaj 27-godišnji nogometaš sada će potpisati i novi ugovor sa Chelseajem, prema kojem će sedmično zarađivati nevjerovatnih - 290.000 funti sedmično.

Mediji u Engleskoj pišu kako su pregovori oko produženja saradnje u toku, te da je ljubav na relaciji "Kante - Chelsea" obostrana, a ovaj je potez ujedno i poruka Paris Saint-Germainu i Barceloni da ostupe od pokušaja angažovanja francuskog nogometaša.

Trenutno ugovor Kanteu iznosi oko upola manje, tačnije 150.000 funti, a produženje saradnje s njim za Chelsea je ujedno na vrhu prioriteta, zajedno sa zadržavanjem Edena Hazarda na Stamford Bridgeu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Kante je od prelaska u Chelsea osvojio Premier ligu i FA kup, a bio je i najbolji igrač sezone po izboru igrača 2017. godine. Sada će konačno dobiti ono što zaslužuje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije