Fonseca: Preumornog Džeku sam zamijenio Kalinićem koji je odigrao dobro

Pohvalio hrvatskog napadača

Fonseca: Preumornog Džeku sam zamijenio Kalinićem koji je odigrao dobro

Roma je danas ostvarila novu pobjedu. 

Vučica je u gostima kod Cagliarija slavila sa 4:3 i na taj način zadržala priključak za Atalantom koja se nalazi na pooziciji broj 4. koja vodi u Ligu prvaka.

Nakon meča trener Vučice Paulo Fonseca mogao je biti vrlo zadovoljan kako su odigrali neki igrači koji nisu u prvom planu bili do sada.

Jedan od njih je Nikola Kalinić. Hrvatski napadač je postigao dva gola, a Fonseca ga je na pressici poslije meča pohvalio.

"Promijenili smo pet igrača nakon utakmice s Gentom. Bilo je puno umornih igrača, a Edin Džeko najumorniji. Zbog toga sam se opredijelio za Kalinića koji je jako dobro trenirao i odigrao. Osim njega i svi ostali su odigrali dobro", kaže Fonseca.

Novinare je zanimalo šta će biti kada se svi povrijeđeni igrači oporave.

"Kada imate dosta fudbalera koji su u dobroj formi to je pozitivan problem za trenera", kratko je prokomentarisao trener Rimljana.

Romi do kraja sezone u Seriji A ostaje borba za četvrtu poziciju s Atalantom.

"Atalanta je nenormalno jaka u napadu, mora se reći. Oni su jaki od početka sezone. Moramo se boriti kako bi do kraja sezone ostali u borbi za tu četvrtu poziciju", dodaje mladi stručnjak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U osmini finala Evropa lige Roma igra protiv Seville. Fonseca cijeni španski tim.

"Sevilla je jako iskusna u ovom takmičenju jer ga je osvajala nekoliko puta, ali o tome ćemo razmišljati kada dođe vrijeme".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi