Zaboravljeni Grafite se oglasio: Edin Džeko je najbolji fudbaler s kojim sam igrao

Legendarni napadač Wolfsburga

Zaboravljeni Grafite se oglasio: Edin Džeko je najbolji fudbaler s kojim sam igrao

E. Čaušević

Legendarni brazilski napadač Grafite proslavio se u svijetu fudbala svojim igrama u dresu Wolfsburga s kojim je 2009. godine na iznenađenje svih osvojio titulu prvaka Njemačke.

Wolfsburg je tada imao nevjerovatnu ekipu koja je napravila veliku senzaciju osvajanjem titule. No, mnogi će Vukove pamtiti po jednom od najboljih tandema u napadu kojeg su činili upravo Grafite i bh. napadač Edin Džeko.

Grafite je tada bio prvi strijelac Bundeslige sa 28 golova, dok je Džeko odmah bio iza njega sa dva gola manje. Brazilac je u Wolfsburgu igrao od 2007. do 2011. godine i uspio je postići 59 golova na 107 utakmica.

Nakon nevjerovatne sezone s Wolfsburgom u kojoj je Grafite bio očito na vrhuncu karijere kasnije nije uspio da ponovi blistave partije. Poslije Wolfsburga igrao je još za Al-Ahli, Al Sadd i Atletico Paranense, a karijeru je završio prije dvije godine u dresu Santa Cruza.

Grafite se nije mnogo pojavljivao u javnosti u posljednjih nekoliko godina, ali danas je ponovo uspio doći u centar pažnje. On je dao kratak intervju za engleski portal The Sportsman i odgovarao je na "blic" pitanja.

Tako je Grafite odgovorio da mu je najdraži trenutak u karijeri osvajanje Bundeslige s Wolfsburgom i titula najboljeg strijelca lige. Što se tiče najboljeg igrača s kojim je igrao on je tu bez dileme izabrao Edina Džeku iako je kasnije spominjao i Zvjezdana Misimovića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Najbolji igrač protiv kojeg je igrao je Cristiana Ronaldo, a prema očekivanja najdraži trener mu je Felix Magath s kojim je sarađivao u Wolfsburgu. Za kraj je poručio da mu je najbolji stadion na svijetu Emirates na kojem nastupa Arsenal.

Top Komentari

DanGraf
Evo prno sam. Sva mi se soba usmrdi na grafit...
0 10
BobPaisley
...kakav je ovo strasan tandem bio...kad se samo sjetim onog razvaljivanja Bayerna i njegovog gola petom.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi