Mijatović: Kako Kodru da zaboravim?

Crnogorac o bh. fudbalskom asu

Mijatović: Kako Kodru da zaboravim?

Admin Čaušević

Meho Kodro i Predrag Mijatović su sredinom 90-ih godina prošlog vijeka bili među najboljim napadačima španske Primere.

Dok je govorio o Alexanderu Isaku Mijatović nije mogao da ne spomene Kodru kao i još neke sjajne napadače koji su svojevremeno nastupali za Real Sociedad.

"Sociedad je uvijek znao dobro tretirati napadače, ali i one koji igraju na drugim pozicijama. Kako da zaboravim Mehu Kodru, Darka Kovačevića ili Antoinea Griezmanna. To su igrači koji su ostvarili uspjehe u fudbalu zahvaljujući Sociedadu", kazao je proslavljeni Crnogorac.

"Isak to sada odlično koristi. Šteta zbog pauze jer je bio u dobrom ritmu. Tehnički je vrlo dobar, visok je, miran ispred gola, radi napono i ne pravi greške. Sretan sam zbog njega i predstavljao bi veliko pojačanje za Real Madrid", kazao je Mijatović o Isaku koji je ove sezone u svim takmičenjima zabio 14 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kodro je bio član Real Sociedada, Barcelone, Tenerifa i Alavesa, dok je Mijatović svoj najbolji fudbal igrao u Real Madridu kojem je svojim golom 1998. godine donio titulu prvaka Evrope. Ranije je u Španiji nastupao i za Valenciju, a karijeru završio u Levanteu.

Inače, Kodro je u Primeri postigao 105 golova, 21 više od Mijatovića s tim da je proslavljeni bh. fudbaler u najjačem rangu španskog fudbala odigrao 263 utakmice, a nekadašnji odlični crnogorski napadač 193.

Top Komentari

pitaristok
Jest Meho nas ali......ja sam samo iskren bio
2 1
Mele
Civjek je osvojio vise sa Realom, zato je karijera prosla bolje, da se Meho zadrzao duze u Barsi, bio bi sigurno jos bolji..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi