Gojak: Dedo je bio veliki oslonac, vodio me na treninge, utakmice...
EPA

Dinamov junak iz Norveške

Gojak: Dedo je bio veliki oslonac, vodio me na treninge, utakmice...

Lice Amera Gojaka od utorka ne silazi s naslovnica hrvatskih medija.

Sjajnim pogotkom reprezentativac BiH je bio najzaslužniji za Dinamovo slavlje u uzvratnoj utakmici play-offa za Ligu prvaka, a iako ga mnogi označili glavnim junakom iz Trondheima, Gojaku nije bilo toliko do slavlja.

Odmah po završetku utakmice otac Ahmet javio mu je kako mu je dedo Edhem preminuo, pa je gol koji je postigao bio posvećen upravo njemu. 

"Preminuo je u 80. godini. Bio mi je veliki oslonac, puno mi je pomogao u karijeri. S njim sam pratio utakmice, vodio me na treninge... Nakon utakmica bih se čuo s njim pa bismo dugo razgovarali. I on je bio fudbaler, ali je igrao rekreativno. Baš mi je drago da sam mogao zabiti i posvetiti mu gol", priča Amer za 24sata.hr.

A o golu koji je dao Rosenborgu pričat će se još dugo.

"Ne mogu vam opisati osjećaj kad sam vidio da ulazi. Nešto nevjerojatno, prošli su me trnci. Jednom sam, kao kadet u Željezničaru, zabio isto takav gol, ljevicom u rašlje."

Mnogi su mu čestitali, od Roberta Prosinečkog do Edina Džeke.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ma dobio sam puno poruka, nisam stigao svima ni odgovoriti. Pa eto, hvala vam svima", dodao je.

Pred Gojakom je definitivno blistava budućnost. Već ovog ljeta bilo je naznaka da bi mogao napraviti transfer, interesovali su se Sevilla, Betis, zatim pojedini bundesligaši, ali u Dinamu nemaju namjeru da ga puste za cifru manju od deset miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi