Gojak posjetio klub u kojem je napravio prve korake

Prisjetio se svojih početaka

Gojak posjetio klub u kojem je napravio prve korake

Prvenstvenu pauzu u HNL-u, bh. reprezentativac Amer Gojak iskoristio je da posjeti rodno Sarajevo i školu nogometa u kojoj je ujedno ponikao.

Prve korake mladi vezista zagrebačkog Dinama je napravio u školi FK "Novi Grad" prije 13 godina, a mališane koji danas treniraju tu odlučio je jučer posjetiti i na taj način prisjetiti se svojih početaka.

Njegov dolazak je izazvao pravo oduševljenje među djecom, a Gojak je odvojio, naravno, vrijeme i kako bi se sa svima njima družio i fotografisao.

"Želim mališanima puno sreće i da ih što više krene mojim stopama te da naprave uspješnu nogometnu karijeru", poručio je Gojak na kraju posjete.

FK "Novi Grad" egzistira od 2005 godine i bilježi zapažene rezultate u mlađim kategorijama. Kroz njihove redove je osim Gojaka prošao i Haris Duljević koji danas nastupa za Dynamo Dresden.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

View this post on Instagram

Tamo gdje je sve počelo ⚽️💪 #ŠFNoviGrad

A post shared by Amer Gojak (@amergojak14) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi