Nakon Prosinečkog, govorili i reprezentativci

Gojak priželjkuje šansu i poručuje: Sa Grcima se moramo 'potući'

Današnjim treningom Zmajevi će započeti s pripremama za predstojeće dvije kvalifikacijske utakmice.

Nogometna selekcija BiH će 23. marta na Grbavici ugostiti Armeniju, a tri dana kasnije na Bilinom polju odmjeriti snage sa Grčkom, što će ujedno biti i prve dvije utakmice u sklopu kvalifikacija za Euro.

Prije prvog treninga koji je zakazan za 17:00 sati, u prostorijama hotela "Bosnia & Austria" održana je konferencija za medije na kojoj se uz selektora Prosinečkog obratili Amer Gojak i Haris Duljević. 


"Žao nam je svakako što Sarić neće biti u kombinaciji za Armeniju, a da li ću ja biti taj koji će dobiti priliku umjesto njega, odlučit će selektor. Ja sam spreman, imam samopouzdanje...", kazao je Amer Gojak na samom početku, pa se osvrnuo na nadolazeće protivnike.

"Armenci će biti motivisani protiv nas, željet će doći do pozitivnog rezultata, ali mi moramo gledati sebe. Kvalitetniji smo i vjerujem da možemo startati pobjedom. Grčka? A sa Grčkom se moramo 'potući'. Znamo koliko su nezgodni", dodao je sjajni vezista zagrebačkog Dinama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Riječ je dobio i Haris Duljević. Najprije se osvrnuo na svoj status u Dynamo Dresdenu.

"Ranije i nisam baš mnogo igrao, ali, evo, na posljednjih četiri-pet utakmica sam igrao i važno mi je da sam ušao u taj ritam. Na meni je sada da dam svoj maksimum u reprezentaciji. Nadam se da ćemo startati pobjedom, da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali, iako respektujem sve protivnike"; istakao je Duljević. 

Top Komentari

Alkma
I treba gojak igrati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi