Ništa od Bielse? Fiorentina našla 'idealnog' trenera

Uspostavljeni kontakti

Ništa od Bielse? Fiorentina našla 'idealnog' trenera

Ako je suditi prema pisanju italijanske štampe, Giuseppe Iachini neće u narednoj sezoni voditi Fiorentinu.

Iachini je na kormilo Fiorentine došao u decembru 2019. godine naslijedivši Vincenza Montellu, a iako ima važeći ugovor, mediji u Italiji uvjereni su da će s njim saradnja biti raskinuta po završetku sezone.

Navodno je Iachini u Fiorentini bio samo prelazno rješenje, a njega bi na klupi prvoligaša iz Firence trebao naslijediti aktuelni trener Sassuola Roberto De Zerbi s kojim je vodstvo kluba navodno već uspostavilo kontakte.

Vlasnik Rocco Commisso i potpredsjednik Joe Barone su perspektivnog stručnjaka označili kao "pravog čovjeka" za Fiorentinu, i to zbog njegovog napadačkog stila igre, kao i sklonosti prema potenciranju mladih igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Olakšavajuća okolnost po Fiorentinu je što De Zerbiju ističe ugovor sa Sassuolom, a ovo, kako stvari stoje, znači i da je klub odustao od Marcela Bielse koji se također dovodio u vezu sa Violama.

Fiorentina se inače u Seriji A nalazi na 13. poziciji sa 30 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije