"Ako se držimo svi istog cilja možemo svakoga pobijediti, pa čak i Portugal"

Bh. reprezentativci pred Island i Slovačku

"Ako se držimo svi istog cilja možemo svakoga pobijediti, pa čak i Portugal"

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je počela s okupljanjem pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a već u četvrtak Zmajeve na Bilinom polju očekuje okršaj protiv Islanda. Danas je održana i press konferencija našeg tima, a svoja očekivanja otkrili su Gojko Cimirot i Ermedin Demirović.

Nakon nešto duže pauze bh. reprezentacija se konačno vraća na teren jer nas već u četvrtak očekuje početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su se jučer počeli okupljati u Trening centru u Zenici gdje će se pripremati do susreta protiv Islanda koji izabranike Faruka Hadžibegića očekuje u četvrtak na Bilinom polju od 20:45 sati.

Većina fudbalera će stići danas u Zenicu, ali oni koji su se pojavili jučer već su uspjeli odraditi jedan trening.

U Trening centru održana je i press konferencija na kojoj su se prisutnim medijima pored selektora Hadžibegića obratili još i Cimirot i Demirović koji su jučer stigli na okupljanje našeg nacionalnog tima.

"Okupili smo se jučer, danas očekujemo da se kompletiramo. Svi moramo imati zajednički cilj i da razmišljamo kao jedno. Selektor je već sve rekao, da moramo i možemo bez igrača koji su povrijeđeni. Prvi meč će biti veoma važan, svi smo spremni i bez obzira ko će igrati mislim da će maksimum na terenu i očekujemo dobru utakmicu i veoma pozitivan rezultat", rekao je Cimirot na početku i dodao.

Oglasi

"Selektor određuje ko će da igra, a na nama je da damo maksimum i to je to. Mi smo uvijek spremni i tako će i uvijek biti".

Demirovića su pitali može li naš tim ponoviti uspjeh iz 2013. godine i ponovo u gostima pobijediti Slovačku.

"Mi smo tu da pobijedimo svaku utakmicu, da damo protiv svakoga maksimum. Ako se držimo svi istog cilja mislim da svakoga možemo pobijediti čak i Portugal kasnije. Prvo je najbitnija ova prva utakmica i onda da nastavimo ako Bog da s dobrim utakmicama", kaže Demirović.

Otkrio je i šta mu je Hadžibegić prvo rekao jučer kada su se sreli.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Pitao me prvo za utakmicu koju smo igrali, da li sam spreman i da li je ok sve. Naravno da sam spreman, igram u klubu i spreman sam da pomognem ekipi. Na meni je da dam svoj maksimum i pomognem ekipi i da nastavim s dobrim igrama iz kluba i da pobijedimo ove utakmice", zaključio je napadač Augsburga.

Podsjećamo, nakon utakmice protiv Islanda naš tim već u nedjelju igra u gostima protiv selekcije Slovačke.

Promo

Top Komentari

Ne budalite , možete se držati za sta hoćete , plafon 3 mjesto ...mani euforije nije ni krenulo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi