Hadžibegić nasmijan i opušten: Šest bodova? To nam je cilj!

Zmajevi u četvrtak igraju protiv Islanda

Hadžibegić nasmijan i opušten: Šest bodova? To nam je cilj!

Samir Mlaćo
Počelo je okupljanje reprezentativaca naše zemlje pred martovske akcije.

Faruk Hadžibegić je već prije par dana sa pomoćnicima stigao u Zenicu, a danas je održana i prva press konferencija.

“Matematički možemo do šest bodova. Hvala svima koji ste došli, cijenim interes koji dajete za reprezentaciju. Zadovoljan sam željom reprezentativaca koji su došli jučer, bilo ih je deset. Danas ćemo se kompletirati, napravit ćemo ljekarski bilten, te vidjeti ko je umoran i povrijeđen. Večeras ćemo znati i situaciju sa Kolašincem.

Cilj mi je šest bodova, a naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo. Sa ovim optimizmom koji svjesno propragiram, ja imam povjerenje u igrače, a nema ni predaje unaprijed. Utakmice će biti teške, protivnici su ozbiljni“, rekao je Hadžibegić te nastavio.

“To su iskusne selekcije. Moramo ih shvatiti maksimalno ozbiljno i učiniti sve za pobjedu. To je naša želja, ali i svaki rival ima svoje planove“.

Kod Islanda je došlo do smjene generacija. Favoriti smo?

Oglasi

“Respektujem ih. Oni igraju evropske utakmice, a u kojem su periodu, ne mogu reći. Gledao sam ih krajem januara u Portugalu. Veoma su agresivni, jako puno trče i motivisani su. Iskusni su, ali vidjelo se da protiv Švedske i Estonije nisu bili kompletni. Impresinirala me njihova motivacija i želja, te oni smatraju da mogu proći ovu grupu. Hoću zato da budemo oprezni“.

Limitran je broj treninga, prvo je ovo okupljanje nakon dužeg perioda. Koliko je to problem?

“Jeste to teško, ali nemam prava da kukam i tražim opravdanje. Neću se spremati na 0:0 ili ne do Bog da izgubimo. Ovdje je samo da dođu živi i zdravi, pa šta bude. Žao mi je Seje, ali šta je, tu je. Imamo dovoljno igrača i vjerujem da će i oni shvatiti ovaj trenutak. Motivacija i želja je bitna da dođemo do pobjede na bilo koji način“.

Nemamo Pjanića, Bešića, Kolašinca...

“Ponavljam, svjestan sam teškoća, ali neću o tome. Šta je, tu je. Imam u glavi ko će mijenjati Pjanića i Bešića, te Kolašinca. Nema tu tajni, dobro znate ekipu. Spisak koji koristim je onaj koji je započeo Bajević, a završio Petev.

Brine me i minutaža naših igrača. Oni imaju kvalitet, ali to je problem kada nisi u utakmicama“.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sigurno da je najveći problem zadnja linija? Saničanin i Hadžikadunić brinu Hadžibegića.

“Mali je broj igrača koji igraju sve utakmice 90 minuta. Nikoga se neću odreći. Mi kada sjednemo osjetimo neke stvari, želim čuti i želje navijača, ali uraditi ono što je najbolje u datom momentu“, rekao je Hadžibegić.

Top Komentari

mido1921
Da bog da da ti osvojiš tri. Vico te izabrao jer zna da si loš trener.
1 0
Možda bod i to je puno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi