Gol Bešića u velikoj pobjedi Middlesbrougha, u Bristolu 5:5!

Gol Bešića u velikoj pobjedi Middlesbrougha, u Bristolu 5:5!

E. Škorić

Nogometaši Middlesbrougha slavili su s 2:1 u Derbyju u susretu 44. kola engleskog Championshipa.

Middlesbrough je na teškom gostovanju stigao do velike pobjede, a vodeći gol za goste postigao je bh. reprezentativac Muhamed Bešić. Assombalonga je postigao drugi gol, a Derby je tek u nadoknadi smanjio na konačnih 2:1.

Bešić je odigrao 81 minutu, a Middlesbrough je današnjom pobjedom došao na peto mjesto i ima 72 boda, te je sve bliže plasmanu u doigravanje za Premier ligu.

Neviđena ludnica bila je u meču Bristol Cityja i Hulla, gdje je na kraju rezultat glasio 5:5! Vodio je Hull 1:0, pa je bilo 2:1 za Bristol na poluvremenu. U nastavku je bilo 3:2, pa 4:2, a onda s tri gola Hull dolazi do preokreta.

Ipak, u 95. minuti Bristol za kokji danas nije igrao Milan Đurić dolazi do 5:5, ali ovaj bod polako Bristol udaljava od pozicija koje vode u play-off.

Wolves je slavio u Boltonu s 4:0 i pokazao da je zasluženo ušao u Premier ligu. U derbiju začelja Sunderland i Burton igrali su 1:2, Brentford je ostvario važnu pobjedu protiv QPR-a (2:1), dok je Sheffield Wed s 3:0 deklasirao Reading, a u meču Prestona i Norwicha mreže su mirovale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi