Gol i asistencija Mešanovića u porazu Mlade Boleslav
Foto: FK Mlada Boleslav

Zapažen nastup bh. napadača

Gol i asistencija Mešanovića u porazu Mlade Boleslav

Sjajne partije koje Muris Mešanović pruža u Češkoj nisu nikakva novost.

Bh. internacionalac je danas jedan od najboljih fudbalera u timu Mlade Boleslav, a novu zapaženu partiju imao je danas protiv Jabloneca, kluba u kojem je i počeo profesionalnu karijeru.

Mlada Boleslav je na domaćem terenu na kraju poražena rezultatom 3:2, a da će Mešanović i društvo teško izbjeći poraz bilo je jasno već u prvom poluvremenu.

Do prednosti je Jablonec došao već u devetoj minuti preko Dlezala, a isti igrač je već u 17. povisio na 2:0. Samo tri minute kasnije budi se i Mlada Boleslav. Mešanović je asistirao Buchi za smanjenje prednosti gostiju, ali do odlaska na odmor mreža domaćih ponovo se trese za sigurnih 3:1 na poluvremenu. Ovoga puta strijelac je bio Jovović.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

U drugom poluvremenu viđen je još jedan pogodak, a postigao ga je upravo Mešanović u 71. minuti i postavio, ispostavit će se, konačan rezultat na Lokotrans Areni.

Mešanoviću je to u prvenstvu bio osmi pogodak, a na kontu ih ima još tri računajući i one iz Kupa i Evropske lige. Šest puta se našao i ulozi asistenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi