Mešanović briljira u Češkoj: Dajem golove, asistiram..., ali nije sve u tome
Foto: FK Mlada Boleslav

Zabio četiri gola u četiri utakmice

Mešanović briljira u Češkoj: Dajem golove, asistiram..., ali nije sve u tome · Intervju

Kakav li je to samo bio start sezone za Murisa Mešanovića. Bh. internacionalac je u prve četiri utakmice češkog prvenstva zabio četiri pogotka, od čega su tri završila u mrežu Sparte iz Praga, a na svom kontu ima i dvije asistencije.

Za one koji su upoznati s njegovim kvalitetama to i nije iznenađujuće, već preko deset godina je Mešanović u Češkoj, a da biste se trajali na jednom takvom nivou kvalitet jednostavno morate imati...

"Sve je super, pokazalo se da sam napravio pravi potez što sam došao u Mladu Boleslav. Kao klub nas ide dobro, ostvarili smo tri pobjede u četiri utakmice, a kada idu rezultati, onda je i meni kao napadaču puno lakše. Golovima i nisam baš toliko opterećen, lijepo je, naravno, biti taj koji zabija, no najvažnije je da mi kao tim nastavimo ovako", kaže nam zadovoljnim glasom Mešanović.

Fotografija FK Mladá Boleslav.

Jesu li sjajni rezultate Mlade Boleslav najava juriša na vrh tabele?

"Mlada Boleslav uvijek ima visoke ambicije. Trenutno smo u vrhu tabele, s tim da imamo i jedan meč manje zbog nastupa u Evropi, tako da bi s eventalnom još jednom pobjedom bili prvi. Ovo je tek početak sezone i ne zanosimo se, naš je cilj biti tu negdje u vrhu, plasirati se u Evropi, a ako se ukaže prilika za nešto više, što da ne..."

Prethodno ste tri godine proveli u Slaviji Prag. Je li velika razlika?

"Činjenica je kako je Slavia puno veći klub od Mlade Boleslav. Njih su preuzeli Kinezi, mnogo ulažu, što se svakako održava i na rezultate. Prošle godine su u Evropskoj ligi eliminisali Sevillu, a zaustavio ih je jedan Chelsea. Mi smo, onako, skromniji. Vrtimo se tu negdje u vrhu, ali ja sam jako zadovoljan što sam danas tu i nijednog momenta nisam zažalio što sam promijenio sredinu."

Jedno vrijeme ste zabijali i u Slaviji, ali onda kao da ste nestali...

"Razlog zašto sam 'nestao' bila je povreda koljena koja me na godinu dana odvojila s terena. Mogao sam ostati, nudili su mi da produžim ugovor, ali nakon takve pauze bila mi je potrebna sredina u kojoj ću igrati i na kraju sam, eto, prešao u Mladu Boleslav. Svejedno, bilo je to jedno lijepo iskustvo u mojoj karijeri i ponosan sam svakako što sam bio dio takvog kluba."

Fotografija FK Mladá Boleslav.

Danas iza sebe ima više od 100 utakmica u 1. ligi. Koliko ste zadovoljni onim što ste napravili dosad?

"Krenuo sam od Radnika iz Hadžića, sa svega 16 godina sam bio primoran da se odvojim od roditelja, porodice..., što nije bilo nimalo lako. Morao sam se brinuti sam o sebi kao dijete, proživljavati razne krize i danas kada se osvrnem na sve, mogu sigurno da budem zadovoljan. Pogotovo jer sam kao fudbaler imao tri povrede koje su možda i najteže, dva puta sam operisao križne ligamente i jednom slomio nogu, ali svaki put sam se vraćao. Uspjeh je i ta molja volja koja me dovela do svega toga."

U Češkoj igra još nekoliko fudbalera iz BiH. Tu su Ljevaković, Tandir, Čolić, Mustedanagić...

"Da, ima nas još nekoliko i svi smo relativno u jako dobrim odnosima. Kada igramo jedni protiv drugih, družimo se, a s nekima koji su tu bliže meni često izađem na ručak, večeru..."

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Za kraj, pratite li matični klub Radnik? Ponovo su u 1. ligi FBiH.

"Kako da ne. Hadžići su mala sredina, ali sigurno da zaslužuju jednog federalnog prvoligaša i redovito pratim sve što se dešava u klubu. Nadam se da u ovoj sezoni neće biti samo prolaznici i da će bilježiti dobre rezultate", poručio je Mešanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Promo

Top Komentari

zvjezdan10
Zasto sam znao da je zabio hattrick u jednoj tekmi... Napisano 4 gola u 4 utakmice jer jebenije zvuči
5 0
hyl92883
To je trenutno najbolji posao koji Google plaća. Prvog mjeseca sam primio 27936 eura za rad 3 sata dnevno. Počeo sam prije četiri mjeseca i odmah sam kući ponudio najmanje 7645 do 9264 eura sedmično. Ne mogu da verujem koliko je lako jednom isproban. ------- >>>>> WebJob33.COM
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi