Golčina Miloševića protiv Club Bruggea
Foto:EPA

Katastrofa Standard Liega kod Genta

Golčina Miloševića protiv Club Bruggea

S. Bošković

U osmom kolu belgijske lige na tri utakmice palo je 12 golova, a dan su ubilježili potopi Standarda i Waasland - Beverena.

Sa 4:1 Gent je Standard vratio u Liege. Ipak, gosti su bolje otvorili susret pogotkom Knockaerta nakon samo dvije minute igre. Ipak, do kraja prvog dijela došlo je do preokreta. Kums je u 42. minuti poravnao. Pogodio je Kums, dvije minute kasnije Arslanagić je pocrvenio, a Miličević ekspresno Gent doveo u vodstvo.

U drugom dijelu Matton se upisuje u strijelce dva puta, a igru je zbog crvenog kartona napustio Dussaut. 

Standard je na pretposljednjoj poziciji sa samo sedam bodova, dok je Gent šesti sa četrnaest. 

Charleroi je remizirao sa Anderlechtom na domaćem terenu rezultatom 1:1. Oba pogotka su postignuta u drugom dijelu. Gosti su poveli preko Okake u 57. minuti igre, a onda je Perbertu u 77. minuti gostujući golman odbranio jedanaesterac, no Perbert stiže do lopti i donosi bod domaćoj ekipi.

Anderlecht je ovim remijem ostao četiri boda iza vodećeg Oostendeja, dok Cherlerio ima osam bodova.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Club Brugge je sa 5:1 bio bolji od ekipe Waasland - Beverena. Katastrofa gostiju počela je u 40. minuti kad pogađa Dierckx, a četiri minute kasnije Jans šalje loptu u vlastitu mrežu. Odmah početkom drugog dijela Dierckx postiže svoj drugi gol, a onda se Vossen i de Fauw upisuju u strijelce. Ipak, počasni gol postiže naš mladi reprezentativac Milošević, kojem su to ujedno bile i prve minute u dresu gostojućeg tima.

Belgijska liga, osmo kolo:
Gent -  Standard Liege 4:1 (Kums 42, Miličević 45+2, Matton 62, 90 / Knockaert 2)
Cherleroi - Anderlecht 1:1 (Perbert 77/Okaka 57)
Club Brugge - Waasland - Beveren (Dierckx 40, 46, Jans (ag) 44, Vossen 74, de Fauw 76/Milošević 88')




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.