Šampion Belgije se izvukao u zadnjim sekundama
Foto:EPA

Jupiler liga

Šampion Belgije se izvukao u zadnjim sekundama

S. Bošković

U šestom kolu belgijske Jupiler lige Mechelen je iznenadio branitelje naslove, dok je Waregem šokirao favorizovani Oostende.

Leuven je golom Trossarda nakon 50. minuta igre uspio s minimalnih 1:0 savladati ekipu St. Truidena. Gosti su današnjom predstavom zaslužili osvojiti minimalno jedan bod, no u tome nisu uspjeli.

Pobjedu od 1:0 ostvarili su igrači Kortrijka u gostima protiv ekipe Mouscrona. Iako su domaćini imali mnogo više prilika u posljednjim minutama utakmice presudio im je D'Haene koji je pogodio na asistenciju Tomasevića.

Oostende je na opće iznenađenje poražen od ekipe Waregema, a gosti su bili bolji sa 2:0. Ekipa Waregema uputila je svega četiri šuta prema golu domaćina, no dva puta su pogodili. Za 0:1 precizan je bio Lepoint nakon 42. minute igre, a isti igrač je i poduplao rezultat dvadesetak minuta prije kraja. 

Gent je na domaćem terenu remizirao s Mechelenom rezultatom 2:2. Već nakon sedam minuta igre sve je krenulo loše po domaći tim. Veselinović je pogodio za 0:1. Ipak, vratio se Gent nakon četiri minute igre u nastavku i za izjednačenje je pogodio Depoitre. Samo šest minuta kasnije Rits vraća prednost gostima, a do kraja susreta domaći tim je uspio izboriti bod. U zadnjim sekundama drugi put je pogodio Depoitre. 

Unatoč porazu Oostende je i dalje vodeći tim, a Waregem je došao na drugu poziciju. 

Belgijska Jupiler liga, šesto kolo:

Leuven - St. Truiden 1:0 (Trossard 50')

Mouscron  Peruwelz - Kortrijk 0:1 (Kage 87')

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Oostende - Waregem 0:2 (Lepoint 42', 68')

Gent - KV Mechelen 1:2 (Depoitre 48' 90+4', Veselinović 7', Rits 55')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije