Golijada na Balaidosu, Celta sačuvala tri boda

Betis poražen na gostovanju

Golijada na Balaidosu, Celta sačuvala tri boda

Celta igra u sjajnoj formi u posljednje vrijeme, pa je večeras na svom stadionu, u okviru 21. kola španskog prvenstva, uspjela upisati treći uzastopni trijumf u La Ligi. Na Balaidosu je "pao" i Betis i to rezultatom 3:2.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i poveli već u 12. minuti. Fudbaleri Betisa su se poigravali ispred svog kaznenog prstora, izgubili loptu, a Aspas to koristi i pogađa za 1:0.

Na odmor se otišlo minimalnom prednošću domaćih, a u 57. minuti Celta stiže do novog gola. Ovaj put je strijelac bio Gomez i to nakon odličnog centaršuta Castra.

Ipak, u 71. minuti Betis smanjuje zaostatak preko Leona, ali Aspas osam minuta kasnije vraća prednost Celte na dva gola razlike.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pokušavali su gosti u samom finišu susreta sustići prednost Celte, ali su uspjeli samo ublažiti poraz i to nakon što je u prvoj minuti sudijske nadoknade sa bijele tačke pogodio Guardado.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti