Barcelona se poigrala sa Betisom
Messi i društvo jurišaju ka tituli prvaka i teško da ih iko može zaustaviti (Foto: EPA)

Pet golova Katalonaca u Sevilli

Barcelona se poigrala sa Betisom

M. Šljivak

Fudbaleri Barcelone gostovali su večeras na Benito Villamarin stadionu u Sevilli kod ekipe Betisa i slavili su uvjerljivu pobjedu od 5:0 u susretu 20. kola španske La Lige. Katalonce do kraja sezone samo čudo može spriječiti da ne dođu do titule prvaka.

Betis je hrabro ušao u meč. Krenuli su ofanzivno ka golu Barce, ali nisu uspjeli da stvore konkretnu šansu koja bi ih dovela u vodstvo.

Barcelona je sa druge strane igrala koliko je trebala. Imali su nekoliko pokušaja, ali se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Međutim, u nastavku meča katalonski velikan je bez većih problema deklasirao rivala. Seriju golova počeo je Ivan Rakitić golom za prednost od 0:1 u 59. minuti susreta.

Samo pet minuta kasnije novi gol u mreži domaćeg golmana Adana. Pogodio je i večeras sjajni Lionel Messi za sigurno vodstvo od 0:2.

Nije se Barca zaustavljala već su do kraja potopili protivnika. U 69. minuti je Luis Suarez završio sjajnu akciju za već uvjerljivih 0:3.

Lionel Messi je strijelac četvrtog gola za Barcu. Sjajno je pogodio u 80. minuti za 4:0, ali i to nije bilo sve. Messi je u 90. minuti uposlio Suareza koji stavlja tačku na ovaj meč za konačnih 0:5.

Barcelona je ovom pobjedom povećala prednost u odnosu na Atletico Madrid na 11 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 20. kolo:

Betis - Barcelona 0:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi