Golijada na Goodisonu, zaustavljena serija Leicestera

Everton slavio s 4:2

Golijada na Goodisonu, zaustavljena serija Leicestera

Edmir Škorić

U sjajnom meču na Goodison Parku Everton je sa 4:2 pobijedio Leicester u 32. kolu engleske Premier lige.

Ludnica na Goodisonu počela je već u prvoj minuti, kada je Davies pogodio mrežu gostiju, a već do 10. minute Leicester je vodio 2:1. 

Slimani u četvrtoj i Albrighton u 10. minuti okrenuli su vodstvo Karamela, ali već do poluvremena novi preokret. Prvo je Lukaku u 23. minuti na ubačaj Barkleya pogodio za 2:2, a u 41. minuti Jagielka pogađa za 3:2. 

Everton je danas bio bolji, opasniji, pa je zaslužio pobjedu, koju je 23. prvenstvenim golom ovjerio Lukaku u 57. minuti. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan zanimljiv podatak - Lukaku je dao 23 gola u Premier ligi, a kompletna ekipa Middlesbrougha 22. Dodajmo još da je Everton sada sedmi sa 54 boda i ostaje u igri za Evropu, dok je Leicseter s 36 bodova daleko od opasne zone.


Tom Davies Goal HD - Everton 1-0 Leicester City... by timefootball
Islam Slimani Goal - Everton vs Leicester City... by Goalsport
Marc Albrighton Goal HD - Everton 1-2 Leicester... by all-goals-Highlights
Romelu Lukaku Goal HD - Everton 2-2 Leicester... by Match-Interview

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi