Golijada na meču legendi Serije A i La Lige: Del Piero podsjetio na najbolje dane

Meč odigran u Ceseni

Golijada na meču legendi Serije A i La Lige: Del Piero podsjetio na najbolje dane

A. Čaušević

U Ceseni je odigran prijateljski meč fudbalera koji su obilježili jednu eru u Španiji i Italiji. 

Susret na stadionu Manuzzi su igrali igrači koji su obilježili kraj prošlog i početak novog milenijuma. Neka od imena su Del Piero, Recoba, Morientes, Davids, Mijatović, Hubner...

Igralo se dva puta po 35 minuta, a konačan rezultat glasio je 5:4 i to za ekipu "domaćih".

Gosti su poveli preko Mijatovića, Tommasi i Chevanton su preokrenuli rezultat, a Morientes je pogodio za 2:2 i rezultat prvog poluvremena.

Sjajnom majstorijom na početku drugog dijela Del Piero je podsjetio na najbolje dane, ali je ubrzo Coco vratio stvari na početak.

Hubner i Tomassi su odveli nekadašnje igrače Serije A do prednosti od 5:3, a konačan rezultat postavio je Morientes.

Operazione Nostalgia Stars: Frey, Ballotta, Aldair, Serginho, Colonnese, Terlizzi, Zaccardo, Fuser, Bressan, Marcolin, B. Carbone, Fiore, Davids, Del Piero, Recoba, Chevanton, Hubner, Agostini.

La Liga Legends: Cesar, Edmilson, Zambrotta, Fernando Sanz, Capdevila, Hierro, Albelda, Mendieta, Luis Garcia, Amavisca, Morientes, Mijatovic, Julio Baptista, Karembeu, Contreras, De La Red, Senna, Coco.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Hubner umalo zaplako, al nema veze sto nije, jesam ja :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi