Golijada u Beneventu, Juve slavio uz hat-trick Dybale i dva penala

Stara dama drži prvo mjesto

Golijada u Beneventu, Juve slavio uz hat-trick Dybale i dva penala

Edmir Škorić

Susret 31. kola italijanske Serije A između Beneventa i Juventusa završen je pobjedom gostiju rezultatom 4:2.

Juve se dosta mučio s otpisanim Beneventom, no na krjau je očekivano došao do nove pobjede i zadržao prvo mjesto ispred Napolija, pa sada uz utakmicu ima i sedam bodova više.

Dybala je u 16. minuti pogodio za prednost Stare dame, ali je već u 24. minuti Diabate izjednačio na 1:1.

U završnici prvog dijela Pjanić je iznudio penal, koji je dosuđen tek nakon pregledavanja snimka, a Dybala precizan za novo vodstvo gostiju iz Torina.

Opet Diabate trese mrežu Juventusa u 51. minuti, ali novi penal za Juve u 74. minuti i hat-trick Dybale, da bi Douglas Costa u 82. minuti postavio konačnih 4:2.

Benevento je zakovan za dno s 13 bodova, Juve je sve bliže novom Scudettu, a napomenimo da je Miralem Pjanić odigrao 90 minuta u crno-bijelom dresu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi