Golijada u Gradačcu i pobjeda Zvijezde, Kapetan junak Goražda

Prva liga FBiH

Golijada u Gradačcu i pobjeda Zvijezde, Kapetan junak Goražda

E. Škorić

Goražde i Zvijezda ostvarili su domaće pobjede u mečevima sedmog kola Prve lige FBiH.

Zvijezda je poslije teškog poraza od Veleža u Mostaru (7:0) uvezala dvije pobjede. Prvo nad Pobjedom Tešanjkom u Kupu, a sada i u prvenstvu.

Crveno-bijeli su bili domaćini Metallegheu i u teškoj utakmici uspjeli su da ostvare novu pobjedu i da se vrate na pobjedničke staze, te da se na neki način iskupe za težak poraz u Mostaru.

Prvi su do prednosti došli gosti iz Jajca preko Haračića, no vrlo brzo je Šarkanović izjednačio na 1:1 i to je bio rezultat prvog dijela.

Mogao je Haračić još jednom da zaledi Banja Ilidžu u 54. minuti, ali Prljača je sačuvao ovaj put mrežu, a ubrzo Zvijezda preko Jaćimovića dolazi do preorketa i na kraju vrijedne pobjede.

Pobjedu Zmajevima iz Gradačca ovjerio je Brčkalić, a kasnije je Haračić drugim golom postavio konačnih 3:2.

Nakon četiri uvodna poraza, nogoemtaši Goražda su se izdigli i uvezali tri pobjede, a treću su ostvarili danas protiv Bratstva, kojeg su savladali s 1:0.

Rano su domaći imali šansu, Dizdarević je pokušao, ali nije uspio da matira gostujućeg golmana. Do kraja prvog dijela imao je šansu i Šehić, ali je ostalo 0:0.

U nastavku domaći uspijevaju doći do pogotka, a strijelac je bio Kapetan na ubačaj Huseinspahića iz kornera i to je bio jedini pogodak na susretu.

Zvijezda - Metalleghe 3:2

NK Zvijezda: Prljača, Popović, Petrović, Šabanović, Brčkalić, Šarić, Jusufbašić, Pecelj, Jaćimović, Turbić, Šarkanović.

NK Metalleghe: Muratspahić, Kremenović, Opardija, Hota, Malbašić, Danilović, Haračić, Torlak, Alispahić, Popović, Kukavica.

Goražde - Bratstvo 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Goražde: Ćulov, Dučić, Rovčanin, Đoković, Korjenić, Šehić, Blagojević, Islamagić, Dizdarić, Kapetan, Mirković.

NK Bratstvo: Divković, Čakar, Salkić, Šuša, Mousa, Jaganjac, Helić, Salkić, Kahrimanović, Berbić, Ćosić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
BRAVO GORAZDE,SVAKA CAST
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi