Golijada u Živinicama, Zvijezda s igračem manje tri puta uspijevala da se vrati
Tri puta je Slaven vodio, imao igrača više, ali gosti iz Gradačca su uspjeli da izbjegnu poraz i da osvoje vrlo bitan bod u borbi za vrh

Dobar meč odigran je i u Orašju

Golijada u Živinicama, Zvijezda s igračem manje tri puta uspijevala da se vrati

E. Škorić

U sjajnoj nogometnoj predstavi u Živinicama Slaven i Zvijezda remizirali su rezultatom 3:3, a efikasan meč odigrali su i Oršaje te Goražde (2:2).

xZvijezda je na teškom gostovanju u Živinicama osvojila bod, no itekako su se gosti morali polomiti da ostvare tih 3:3, pošto su od 15. minute igrali bez isključenog Šarkanovića.

Iskusni Mirnes Salihović je zabio za 1:0 nedugo nakon tog isključenja Šarkanovića, ali je mladi Mehić brzo poravnao rezultat na 1:1.

U 30. minuti Slaven ponovo vodi, Gogić je pogodio, a do kraja prvog dijela Jaćimović donosi gostima iz Gradačca novo izjednačenje, mada su mogli čak i do preokreta nakon šanse Brčkalića.

Golijada je nastavljena u drugom dijelu. Slaven je uspio ponovo da povede 3:2, ali je Sarić sjajnim golom spasio Zvijezdu i donio joj bitan bod.

U Orašju su pala četiri gola a Goražde je uspjelo da osvoji bod na teškom gostovanju. Korjenić je doveo goste iz Goražda u vodstvo, ali je Prgić brzo izjednačio.

Blagojević je bio strijelac za 2:1, no uzvraćaju domaćči preko Fačića koji zabija za 2:2. Sve to se izdešavalo u prvih 40-ak minuta, a zanimljivo da je na tom rezultatu i ostalo.

Slaven - Zvijezda 3:3.

NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Numanović, Majdančić, Trumić, Salihović, Mujić, Islamović, Salihović, Gogić, Mujagić.

NK Zvijezda: Prljača, Petrović, Brčkalić, Šarić, Jusufbašić, Jaćimović, Kadrić, Mehić, Šarkanović, Vulić, Hasukić.

Orašje - Goražde 2:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Orašje: Kurbašić, Dominković, Fačić, Šabić, Mikić, Brković, Marošević, Marković, Prgić, Lugavić, Đukić.

FK Goražde: Radović, Gluhačević, Korda, Ferhatović, Korjenić, Huseinspahić, Blagojević, Danilović, Dizdarić, Kapetan, Ćulov.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi