Golijadom u Madridu otvoren nedjeljni program u La Ligi

Getafe slavio protiv Mallorce

Golijadom u Madridu otvoren nedjeljni program u La Ligi

E. Škorić
Teme:

U sjajnom meču Getafe je s 4:2 savladao Mallorcu i ostvario tako prvu pobjedu u La Ligi ove sezone.

Čak šest golova postignuto je u madridskom predgrađu u okršaju Getaffea i Mallorce. Domaći su bili bolji i zasluženo slavili, no ni Mallorca se nije predavala i imala je svoje prilike, na kraju krajeva dala je i dva gola.

U sedmoj minuti autogol Babe za radost Getafea, a u 33. minuti dosuđen je penal koji u gol pretvara Molina.

Nyom u 63. postiže treći gol za Getafe, a onda u samo sedam minuta Mallorca se vraća u igru. Budimir je u 70. i 77. minuti tresao mrežu Getafea i zabrinuo domaćina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, rezervista Angel u 84. minuti pogađa za 4:2 i rješava pitanje pobjednika. Getafe sa šest bodova ide na 11. mjesto, a u narednom golu već za koji dan gostuje Valenciji. Mallorca je na 17. mjestu sa četiri boda i ostaje na jednoj pobjedi u prvih pet kola. Ostvarena je na startu šampionata protiv Mallorce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti