Golman Domžala završio takmičenje u Milijunašu, kući se vratio bogatiji

Kažete da su fudbaleri glupi?

Golman Domžala završio takmičenje u Milijunašu, kući se vratio bogatiji

Golman Domžala Miha Tetičković postao je hit u Sloveniji nakon što se prijavio na popularni kviz znanja Milijunaš.

Iako fudbal sa sobom privlači predrasude da su fudbaleri zapravo glupi ljudi i da s loptom počinje i završava njihov spektar interesa, takvo nešto odlučio je 'razbiti' upravo ovaj 23-godišnji golman iz Slovenije, koji je odlučio sjesti na vruću stolicu i pokazati svoje znanje.

"Jedan od razloga zbog kojih sam se prijavio vezan je upravo za razbijanje stereotipa o nama fudbalerima", rekao je Slovenac kada se tek pojavio u kvizu znanja.

Simpatični Tetičković je svoje znanje pokazao kroz dvije emisije. U prvoj je impresionirao gledatelje brzim reakcijama i je pritom nanizao osam tačnih odgovora, što mu je donijelo 800 eura, a praznih džepova se nije vratio ni drugi put kada se pojavio.

Pokazao je Ibričićev saigrač i kako se dobro snalazi u geografiji, znao je, između ostalog, da 1840. godinu povezujemo s izlaskom prve poštanske marke, a siguran je bio i s odgovorom vezanim uz poznavanje prvog člana slovenskog ustava.

Kako je s vremenom bio iskoristio džokere, Tetičković nije želio pretjerano da riskira, pa je nakon 13. pitanja odustao i strpao u džep 3000 eura. Bitku je predao na pitanju sa 5000 eura više.

Tetičković je inače u Domžale stigao u januaru 2018. godine kao slobodan igrač, a u ovoj sezoni minutažom se ne može hvaliti, trenutno je zamjena prvom golmanu Dejanu Miliću. Kroz karijeru je ranije branio još za Smartno, Aluminij i njemački Wacker Burgausen.

Kao što smo rekli, fudbalere bije glas da nisu baš 'najbistriji', no u suštini su pametniji nego što se mislilo. Studija švedskih naučnika pokazala je da profesionalni fudbaleri postižu vrhunske rezultate na testu inteligencije, a veliki broj onih je i koji imaju akademska zvanja.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Samo neki od akademaca u kopačkama su Andres Iniesta i Robert Lewandowski koji u rukama imaju diplomu kineziološkog fakulteta, dok se Gerard Pique može pohvaliti titulom magistra s Harvarda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi