Haos u Škotskoj - Rezervni golman zaigrao u vrhu napada, pa postigao nevjerovatan pogodak

Ovo se rijetko viđat

Haos u Škotskoj - Rezervni golman zaigrao u vrhu napada, pa postigao nevjerovatan pogodak

Esmer Oštraković

Nevjerovatna stvar desila se na utakmici u Škotskoj između Raith Roverska i Arbroatha, a "krivac" za sve je golman gostujuće ekipe.

Naime, Ali Adams koji je rezervni golman Arbroatha postigao je nevjerovatan pogodak sa tridesetak metara.

On je, kao i obično utakmicu počeo na klupi za rezervne igrače, ali je iznenada dobio priliku za igru u drugom poluvrmenu.

Njegova ekipa imala je četiri igrača na klupi, a trener je već obavio tri izmjene, a onda se desilo nešto što nije očekivao.

Igrač Arbroatha Aaron Steele se povrijedio i rezervni golman je morao ući u igru umjesto njega, te je zauzeo mjesto u vrhu napada.

Igrala se 78. minuta utakmice kada je lopta došla upravo do Adamsa koji je postigao nevjerovatan gol sa tridesetak metara.

Golman protivničke ekipe, Dabrowski bio je apsolutno nemoćan i u nevjerici je gledao šta se dešava.

Kada je riječ o utakmici Arbroath je do kraja susreta uspio da dođe do poravnanja.

Sve se desilo samo tri minute nakon ovog fenomenalnog gola. Dosuđen je penal za goste. Odgovornost je preuzeo MClntosh koji je matirao domaćeg golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti