Fudbal mu je pretvorio život u pakao, a ni slutio nije kakva ga sudbina čeka

Nije sve u lopti

Fudbal mu je pretvorio život u pakao, a ni slutio nije kakva ga sudbina čeka

Haris Zilić

Životne priče znaju biti itekako posebne. Mnoge ostavljaju bez daha, a neke budu dobar motiv za filmski scenarij, a dosta zanimljivh životnih puteva susrećemo i u svijetu sporta. Posebno se to odnosi na fudbal koji zna režirati svjetske priče koje dostignu jedan poseban vrhunac.

Daleke 1984. godine, legendarni Glasgow Rangersi vodili su bitke sa Celticom za svaki trofej u Škotskoj čime je nastavljena jedna velika borba dva velikana.

U to vrijeme plavi dio Glasgowa davao je šansu i svojim mlađim igračima pa je tako priliku za debi u prvom timu dobio 18-godišnji Gordon Ramsay koji će 1985. godine postati standardni prvotimac, a 1986. godine će biti i dio rostera koji će osvojiti škotski Liga Kup.

Ramsay je bio jedan od največih škotskih talenata u to vrijeme, predviđala mu se velika karijera, ali sve je preokrenula teška povreda zbog koje je bio prinuđen okončati karijeru veoma mlad u 24. godini života.

Međutim, njegovi snovi nisu nestali, otišao je putem koji će ga kasnije proslaviti. Ramsay je bio zaljubljenik u hrnau i odlučio je da kuhinju zamijeni stadionom i ni slutio nije do kakvih će visina doći.

Oglasi

Nekada talentovani fudbaler danas je najbolji birtanski kuhar, ima svoj show program na TV stanicama i pored svega vlasnik je sedam restorana od kojih su neki urađeni po savremenim standardima i dobili su visoke ocjene.

U svijet ugositeljstva i restorana ušao je 2001. godine, nakon deset godina iskustva u kulinarskim TV programima u Velikoj Britaniji.

Pored kuhanja veliki je zaljubljenik u knjige. Pokušao je da se oproba i kao pisac, ali kuhinja je ipak ostala prva ljubav nakon svega.

Oglasi

Njegovi specijaliteti su posebni, a neke recepte ne možete ni da zamislite, čak su pojedini komentarisali da njegovi specijaliteti "dižu iz mrtvih".

U njegovim restoranima hrane se i velike sprotske zvijezde, posebno iz svijeta fudbala, a hobi mu je i automobilizam pa ga tako često vidimo na utrkama Formule 1 kao gosta Mclarena.

Nevjerovatna priča Gordona Ramsaya čovjeka koji je trebao fudbalski talenat pretvoriti u veliku karijeru, ali povreda je skrojila jednu potpuno drugačiju sudbinu koja ga je dovela u vrh svjetske popularnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti