Golman Jedinstva primoran da završi karijeru u 25. godini

Radi zdravlja i budućnosti

Golman Jedinstva primoran da završi karijeru u 25. godini

Admin Čaušević

Golman bihaćkog Jedinstva Darko Dejanović je okončao svoju fudbalsku karijeru koja je trajala svega nekoliko godina. 

Dejanović je primoran da kaže zbogom "drugoj najvažnijoj stvari na svijetu" radi zdravlja i svoje budućnosti.

Ovaj 24-godišnjak je zbog ozbiljnih problema s donio odluku da okonča svoje bavljenje fudbalskom igrom nakon što se pojavila bol poslije operacije obavljenje prije tri godine.

"Operisao sam diskus herniju prije tri godine, imao sam baš velikih problema i bilo je pitanje da li ću moći nastaviti uopšte sa fudbalom. I poslije operacije mi je rečeno ako me opet uhvati da prestanem sa igranjem,da ne bi došlo do većih problema", rekao je Dejanović za SportSport.ba

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ovo je drugi put od tada da me uhvatilo,i to baš ozbiljno. Tako da sam se savjetovao sa nekim ljekarima i porodicom i moram prestati sa fudbalom zbog zdravlja u budućnosti", dodao je on.

Dejanović je karijeru počeo u Srbiji, prošle sezone bio je član Zvijezde 09 uz nekoliko nastupa u Premijer ligi, a gol Jedinstva u dosdašnjem dijelu Prve lige FBiH je čuvao 11 puta.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi