Golman Lazija kažnjen izbacivanjem iz reprezentacije Albanije

Strakosha otpisan

Golman Lazija kažnjen izbacivanjem iz reprezentacije Albanije

Edmir Škorić

Golman Lazija Thomas Strakosha propustio je let, a za kaznu ga je selektor Albanije Christian Panucci maknuo sa spiska.

Zbog gužve u saobraćaju Strakosha nije stigao na let iz Rima, a Pauncci nije želio da vjeruje u to i golmanu je saopštio da ne mora da dolazi u Tiranu na reprezentativno okupljanje.

Stoga neće učestvovati u kvalifikacijama za Euro 2020 protiv Andore i Turske, što je posebno golno za momka koji slavi 24. rođendan danas.

"Thomas nije imao objektivnih razloga da bude odsutan. Ovo je lekcija za igrača da je tim iznad svega", saopštili suz iz tabora albanske reprezentacije.

Igračev otac i agent je rekao da je "interes reprezentacije na prvom mjestu i zato neću ništa govoriti o selektoru i poštovat ću ovu odluku".

Umjesto Strakoshe pozvan je mladi golman Gentian Selman i iz KF Lačija, inače je član U21 reprezentacije Albanije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi